Premiile Oscar ar putea fi câştigate de actori mai puţin cunoscuţi (Video)

Printre nominalizaţii la premiile Oscar se află şi actori mai puţin cunoscuţi, a căror carieră în cinematografie nu prevestea prezenţa lor pe celebrul covor roşu de la Hollywood, dar criticii de specialitate consideră că 2009 ar putea fi anul artiştilor mai puţin celebri.

75 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar ar putea fi câştigate de actori mai puţin cunoscuţi (Video)

Premiile Oscar 2009 ar putea reveni unor artişti aproape necunoscuţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Faptul că "Vagabondul Milionar/ Slumdog Millionaire" are mari şanse de a câştiga Oscarul pentru cel mai bun film reprezintă deja cea mai mare surpriză a sezonului. Acest film, realizat cu un buget de 15 milioane de dolari, de zece ori mai puţin decât principalul lui rival la Oscar, "Strania poveste a lui Benjamin Button", a fost pe punctul de a nu putea fi difuzat în sălile de cinematograf.

Studioul Warner Independent Pictures, care trebuia să asigure distribuţia filmului în Statele Unite, a dat faliment în 2008, iar studioul-mamă, Warner Bros., a intenţionat, la un moment dat, să lanseze filmul direct pe DVD, înainte de a încheia un acord de distribuţie cu rivalii de la studiourile Fox.

Ce a urmat, a devenit deja istorie: pelicula regizată de britanicul Danny Boyle a câştigat toate trofeele importante ale sezonului şi se apropie de bariera încasărilor de 100 de milioane de dolari în America de Nord.

Boyle a declarat că este convins de faptul că pelicula are un anumit destin, asemănător eroului din film.

"S-a întâmplat ceva foarte straniu", a declarat cineastul britanic într-un interviu recent. "În India, unde oamenii cred că destinul este unul din resorturile principale ale vieţii, oamenii de acolo au văzut multe analogii, de care am luat şi eu cunoştinţă, în mod treptat".

"Ceea ce s-a întâmplat cu acest film m-a făcut să respect mai mult credinţele lor", a adăugat Danny Boyle, amintindu-şi că "mulţi oameni spuneau că «pe acest film scrie Oscar». Foarte cinic, le spuneam: «Nu ştiţi nimic». Iar acum, ei îmi spun că de fapt eu eram acela care nu ştia nimic!".

Dacă Danny Boyle şi "Vagabondul Milionar/ Slumdog Milionaire" au tot dreptul să viseze la o victorie la gala Oscar, în schimb, Melissa Leo se bucură doar pentru faptul că va participa la acest eveniment.

Nominalizată pentru rolul din "Frozen River", un film independent produs cu un buget minuscul, actriţa americană în vârstă de 48 de ani a intrat în competiţie cu staruri precum Meryl Streep, Angelina Jolie, Kate Winslet şi Anne Hathaway.

Melissa Leo a recunoscut faptul că în timpul filmărilor pentru această peliculă, consacrată călăuzelor specializate în aducerea în Statele Unite a emigranţilor ilegali peste apele îngheţate ale râului Saint-Laurent, nu se gândea absolut deloc la perspectiva de a păşi într-o bună zi pe covorul roşu de la Hollywood, în faţa a milioane de oameni.

Leo şi colegii ei de filmare au lucrat de multe ori în condiţii vitrege, iarna, la temperaturi joase. "Nu aveam rulote, am folosit o maşină drept dulap pentru haine şi ne-am schimbat ţinutele în garaje, în birouri şi în camerele unor oameni care au fost generoşi cu noi", a declarat Leo.

În aceeaşi situaţie se află şi Richard Jenkins, nominalizat la Oscar în aceeaşi categorie cu Brad Pitt, Mickey Rourke şi Sean Penn, pentru cel mai bun actor în rol principal, deşi a avut numai roluri secundare înainte de filmul "The Visitor".

"A fost o adevărată nebunie, o nebunie în sensul bun al cuvântului, iar unul dintre lucrurile cele mai formidabile a fost faptul că am fost contactat de persoane care nu-mi mai dăduseră niciun semn de foarte mult timp", a declarat actorul în vârstă de 61 de ani.

Viola Davis, nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru "Doubt", a mărturisit că nici acum nu îi vine să creadă ce i se întâmplă. "95% dintre oamenii care lucrează în acest domeniu au fost într-o bună zi în şomaj, iar acest lucru mi s-a întâmplat şi mie", a spus ea.

"Am locuit în apartamente cu şobolani. Aveam cu 40 de kilograme mai mult decât acum, iar oamenii mă priveau fără să mă vadă cu adevărat, am jucat (comedie, n.r.) pe terenuri de basket... am văzut totul", a declarat Davis.

"Voiam să îmi schimb viaţa când eram mai tânără - sărăcia, traiul dintr-un oraş mic -, dar nu eram sigură că voi putea să o fac. Dar premiile Oscar reprezintă tot ceea ce aş fi putut să sper vreodată", a adăugat Davis.

Premiile Oscar vor fi decernate duminică, la teatrul Kodak din Los Angeles.

Citeşte şi:

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Câştigătorii Oscarurilor, desemnaţi oficial

Oscarul, cel mai râvnit trofeu

"Slumdog Millionaire", marele favorit la Oscar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici