Premiul Nobel 2020 pentru literatură a fost câştigat de americanca Louise Glück. Mircea Cărtărescu s-a aflat printre favoriţi

  • Premiul Nobel în Literatură a fost câştigat de americanca Louise Glück.
  • Absolventă a Universităţii Yale, ea este scriitoare de poezii şi esee.
  • Louise Glück a câştigat şi Premiul Pulitzer în 1993.
3189 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel 2020 pentru literatură a fost câştigat de  americanca Louise Glück. Mircea Cărtărescu s-a aflat printre favoriţi

Premiul Nobel 2020 pentru literatură a fost câştigat de americanca Louise Glück. Mircea Cărtărescu s-a aflat printre nominalizaţi

Premiul Nobel în Literatură a fost câştigat de americanca Louise Glück. Absolventă a Universităţii Yale, ea este scriitoare de poezii şi esee. Glück a câştigat şi Premiul Pulitzer în 1993.

Scrierile ei sunt emoţionante şi inspirate adesea din mitologie, istorie sau natură.

Distincţia încununează cariera lui Glück, începută la sfârşitul anilor 1960.

Ea este încoronată „pentru vocea sa poetică caracteristică, care, prin frumuseţea sa austeră, face ca existenţa individuală să fie universală”, a anunţat Academia Suedeză la acordarea premiului.

Mircea Cărtărescu s-a aflat printre favoriţi la câştigarea Premiului Nobel pentru succesul celor mai recente traduceri ale sale, „Solenoid”, apărută în Franţa, şi „El cuerpo”, în Spania.

Cel mai tânăr laureat al premiului pentru literatură este Rudyard Kipling, pentru cunoscutul roman “Cartea junglei”, care avea 41 de ani când a primit distincţia, în 1907.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici