Primul lungmetraj documentar despre The Doors, lansat în SUA pe 9 aprilie

Primul lungmetraj documentar despre trupa The Doors, intitulat "When You're Strange" şi avându-l ca narator pe Johnny Depp, va fi lansat în cinematografele din SUA, în circuit limitat, pe 9 aprilie, după ce a fost prezentat la festivaluri, pe parcursul anului trecut, relatează variety.com.

127 afișări
Imaginea articolului Primul lungmetraj documentar despre The Doors, lansat în SUA pe 9 aprilie

Primul lungmetraj documentar despre The Doors, lansat în SUA pe 9 aprilie (Imagine: gamespot.com)

Filmul, o coproducţie Wolf Films/Strange Pictures şi Rhino Entertainment, în regia lui Tom DiCillo, se bazează aproape în întregime pe arhive care nu au mai fost făcute publice anterior.

Documentarul a fost realizat cu ajutorul membrilor încă în viaţă ai legendarei trupe - Ray Manzarek, John Densmore şi Robby Krieger. De asemenea, realizatorii au putut folosi proprietatea lui Jim Morrison, decedat în 1971, în urma unui atac de cord.

Ray Manzarek a spus în declaraţii de presă că acest documentar este "antidotul" pentru filmul artistic "Doors", al lui Oliver Stone, din 1991.

Printre producătorii peliculei se numără Dick Wolf, Peter Jankowski, John Beug şi Jeff Jampol, managerul trupei, în timp ce naratorul este actorul Johnny Depp.

Prezentat în premieră la festivalul Sundance din 2009, "When You're Strange" a mai fost proiectat pe parcursul anului trecut la festivalurile de la Berlin, Deauville şi San Sebastian şi, mai recent, la Santa Barbara.

"Privind arhivele hipnotice, care nu au mai fost lansate până acum, cu Jim, John, Ray şi Robby, m-am simţit ca şi cum le-aş trăi experienţele prin ochii lor. Niciun documentar rock 'n' roll sau orice alt tip de documentar nu ar putea fi mai bun de atât", a apreciat Johnny Depp.

Producătorul Dick Wolf a spus, pe de altă parte, că îşi aminteşte cum şi-a cumpărat primul album The Doors şi l-a ascultat continuu de 12 ori. "Pe ambele părţi, fiecare melodie. Sunt fan de atunci. Acest film este povestea trupei, dar şi o privire asupra unui moment irepetabil", a spus Wolf.

Documentarul de 90 de minute foloseşte imagini de arhivă filmate de la formarea trupei, în 1965, până la decesul lui Morrison, în 1971, fiind surprinsă şi perioada petrecută de Jim Morrison şi Ray Manzarek la Facultatea de film de la University of California Los Angeles (UCLA). Coloana sonoră a filmului va fi disponibilă din 30 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici