Gustul succesului: Primul restaurant vegan „decorat” cu stele Michelin

  • Ghidul Michelin a acordat pentru prima dată una dintre râvnitele sale stele unui restaurant vegan francez.
  • ONA este situat în localitatea Arès de lângă Bordeaux, relatează CNN.
  • Localurile vegane au devenit din ce în ce mai căutate în ultimii ani.
6637 afișări
Imaginea articolului Gustul succesului: Primul restaurant vegan „decorat” cu stele Michelin

ONA, care înseamnă Origine Non Animale sau Non-Animal Origin, a primit distincţia în cea mai nouă ediţie a ghidului culinar.

Restaurantul se numără printre cele 54 de restaurante care câştigă o primă stea în actualizarea din 2021. Michelin a spus că „o alegere cheie din selecţia 2021 este răspândirea continuă a diverselor stiluri de bucătărie în toată Franţa”.

Deschisă de bucătarul autodidact şi fost arheolog Claire Vallee, ONA se mândreşte cu un meniu cu şapte feluri la 59 de euro.

Vallee a deschis restaurantul în 2016, finanţat prin crowdfunding şi un credit bancar. Când a epuizat fondurile necesare finalizării lucrărilor, Vallee a apelat la 80 de voluntari prin intermediul reţelelor de socializare pentru a termina, în două luni.

Localurile vegane au devenit din ce în ce mai căutate în ultimii ani, alături de popularitatea în creştere rapidă a dietelor pe bază de plante.

Lanţul american Slutty Vegan s-a extins în timpul pandemiei şi o serie de reţele consacrate şi-au sporit ofertele vegane.

Ghidul Michelin lucrează pentru a rămâne relevant pe fondul unei perioade grele pentru industria ospitalităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici