Prin ploaie şi în lumina fulgerelor, circa 3.000 de fani au cântat şi sărit cu Limp Bizkit

Deşi ploaia torenţială nu a contenit pe parcursul concertului, iar fulgerele păreau, pe de o parte, că vor incendia Arenele Romane, iar pe de alta, că au fost regizate, peste 3.000 de fani au cântat şi dansat cu Limp Bizkit, timp de o oră şi jumătate, duminică seară, în Capitală.

39 afișări
Imaginea articolului Prin ploaie şi în lumina fulgerelor, circa 3.000 de fani au cântat şi sărit cu Limp Bizkit

Prin ploaie şi în lumina fulgerelor, circa 3.000 de fani au cântat şi sărit cu Limp Bizkit

Început în forţă, cu celebra melodie "My Generation", concertul susţinut de Limp Bizkit - aşteptat de fanii din România de mulţi ani şi care a avut loc la festivalul Rock the City - a ridicat publicul de la Arenele Romane în picioare, cu toate că ploua torenţial şi bălţile păreau că ar putea sta în calea dezmăţului.

Dacă la Saga, prima trupă care a concertat în festival, cei prezenţi erau încă în căutare de prieteni sau ceva de băut, la Queensryche, în faţa scenei au rămas fanii dedicaţi ai trupei. Membrii trupei Saga au cântat circa o oră şi jumătate, în timp ce muzicienii de la Queensryche, deşi au cântat doar 50 de minute, au strâns valuri de aplauze de la cei prezenţi.

Însă, când s-au auzit primele acorduri Limp Bizkit, nici cozile la bere şi sucuri nu au rezistat, acestea fiind sparte de fani pentru a ajunge cât mai în faţă, cât mai aproape de trupă, în mijlocul "petrecerii".

"Am reuşit!", a strigat Fred Durst fanilor după prima melodie, înţelegând oarecum aşteptarea acestora de ani, când trupa era lider de vânzări pe segmentul hardcore şi rapcore, cu peste 33 de milioane de albume comercializate la nivel mondial.

Cu o şapcă roşie - care practic l-a făcut celebru -, în pantaloni largi de trening şi cu o geacă de culoare închisă, Durst pare neschimbat de ani, fiind unul dintre cei mai carismatici reprezentanţi ai genului muzical pe care îl abordează trupa, înfiinţată în 1994 şi care a cunoscut apogeul carierei în anii 2000.

"Aveţi o ţară foarte frumoasă. Nu am mai văzut un loc aşa frumos până acum. Şi, nu uitaţi, nu voi aţi venit să ne vedeţi, ci noi am venit să vă vedem", le-a strigat cântăreţul celor prezenţi.

Pe scenă, atât Fred Durst, care nu se remarcă neapărat prin capacităţile vocale, cât prin ritmul vocii, cât şi Wes Borland, Sam Rivers şi John Otto, par "băgaţi în priză" la propriu, reuşind să electrizeze publicul şi să îl umple de energia care debordează de pe scenă. Şi, pe lângă instrumentişi, apare DJ Lethal, care dă ritmul trupei şi o ghidează, marcând atât momentele de trecere dintre melodii, cât şi pasajele instrumentale ale celorlalţi.

Cu melodii celebre, cum ar fi "My Way", "Monkey", "Take a Look Around", "Break Stuff" şi "Getcha Groove On", membrii trupei Limp Bizkit au comunicat cu publicul nu doar prin versurile şi sunetele instrumentelor. Durst a cântat o melodie din mijlocul publicului din faţa scenei, pentru ca spre final acesta să urce scările din partea stângă a acesteia, unde a dat mâna cu norocoşii aflaţi acolo.

La un moment dat, pe scenă s-a urcat şi un fan, cu care Durst s-a îmbăţişat, "aruncându-l" mai apoi înapoi în mulţime.

După o oră de concert, trupa s-a retras, pentru a reveni după o pauză de numai câteva minute, în aplauzele şi strigătele mulţimii. Înainte de a se retrage, cei de la Limp Bizkit au interpretat un cover hardcore al piesei "Faith", a lui George Michael.

Finalul a fost unul cunoscut, cu melodia "Behind Blue Eyes" interpretată acustic, pentru a reveni ulterior "în priză" cu hitul "Rollin'" şi alte două piese.

Show-ul din România al trupei Limp Bizkit a făcut parte din turneul "Unicorns N' Rainbows 2009". Formaţia americană, formată din Fred Durst (voce), Wes Borland (chitară), Sam Rivers (bas), John Otto (tobe) şi DJ Lethal, a vândut până în prezent peste 33 de milioane de albume în întreaga lume. Până în prezent, Limp Bizkit a lansat cinci albume de studio - "Three Dollar Bill, Yall$" (1997), "Significant Other" (1999), "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water" (2000), "Results May Vary" (2003) şi "The Unquestionable Truth (Part 1)" (2005) -, precum şi două compilaţii.

Queensryche este o formaţie americană de progressive metal, formată în 1981, în Bellevue, Washington. Trupa a lansat până în prezent 12 albume, având vânzări de peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume. Cel mai recent material discografic este albumul "American Soldier", lansat anul acesta.

În vara anului trecut, peste 3.000 de spectatori au asistat la primul concert susţinut de formaţie în România, care a prezentat "Operation: Mindcrime", o operă rock la care Queensryche a început să lucreze în urmă cu 20 de ani, dar şi "Operation: Mindcrime II", alături de cele mai bune piese de pe albumul "Empire".

Saga este o trupă canadiană de progressive rock, formată la începutul anilor '70. În prezent, Saga îi are ca membri pe Rob Moratti, Ian Crichton, Brian Doerner, Jim Crichton şi Jim Gilmour. Cel mai recent album al trupei, a cărei discografie numără 31 de de materiale, este "The Human Condition".

Festivalul Rock The City a fost organizat de firma D&D East Entertainment împreună cu Marcel Avram.

(Material realizat de Alexandra Buzaş; alexandra.buzas@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici