Principesa Margareta: Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere şi să aibă zile liniştite

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, le-a transmis românilor, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia cu prilejul aniversării sale, să se roage pentru ca Regele Mihai să nu sufere şi să aibă zile liniştite în continuare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3271 afișări
Imaginea articolului Principesa Margareta: Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere şi să aibă zile liniştite

Principesa Margareta: Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere şi să aibă zile liniştite (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"În ziua de 26 martie noi sărbătorim proclamarea Regatului României. Majestatea sa doreşte ca întreaga societate să fie solidară în sărbătoarea celor 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României şi a statului român modern. Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere şi să aibe zile liniştite. Cel mai bun fel de a ne arăta mândria şi respectul pentru Rege este să fim patrioţi, să dovedim înţelegere şi conştiinţă civică, să ne respectăm unii pe alţii, să arătăm de 10 mai că sărbătoarea naţională a independenţei şi suveranităţii noastre se află în inima noastră." a transmis Principesa Margareta, Custodele Coroanei.

Printre invitaţii la ceremoniile desfăşurate la Castelul Peleş din Sinaia, cu prilejul aniversării Principesei Margareta, s-au numărat premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, dar şi scriitorul Mircea Cărtărescu. Şeful Executivului a declarat că acesta a fost un eveniment de suflet pentru el.

"E important. E în primul rând un eveniment de suflet pentru mine. Principesa Margareta este un om care s-a dedicat de mai mulţi ani României şi e o ocazie să o sărbătorim" a declarat premierul Dacian Cioloş.

Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viaţa publică a Regele Mihai I anunţată oficial pe 2 martie.

Regelui i s-au depistat probleme grave de sănătate, iar în urma deciziei de a sta la adăpost de viaţa publică, Regele Mihai I transmis următorul mesaj: "În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici