Video Premierul Cioloş, despre aniversarea Principesei Margareta: E un eveniment de suflet pentru mine - VIDEO

Premierul Dacian Cioloş, prezent la Castelul Peleş din Sinaia cu ocazia aniversării Principesei Margareta, Custodele Coroanei, a declarat că acest eveniment este unul de suflet pentru el, deoarece acum are ocazia să o sărbătorească pe Principesa Margareta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

948 afișări

"E important. E în primul rând un eveniment de suflet pentru mine. Principesa Margareta este un om care s-a dedicat de mai mulţi ani României şi e o ocazie să o sărbătorim" a declarat premierul Dacian Cioloş.

Custodele Coroanei şi Principele Radu i-au primit în Biroul istoric al Regelui Carol I, sâmbătă, chiar de ziua de naştere a Principesei Margareta, pe premierul, Dacian Cioloş, împreună cu soţia sa Valerie Cioloş.

Sărbătorirea de sâmbătă de la Castelul Regal continuă cu un concert susţinut de Camerata Regală, dedicat celei de-a 135-a aniversări a Proclamării Regatului României şi zilei de naştere a Principesei Margareta, Custodele Coroanei.

Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viaţa publică a Regele Mihai I anunţată oficial pe 2 martie. Regelui i s-au depistat probleme grave de sănătate, iar în urma deciziei de a sta la adăpost de viaţa publică, Regele Mihai I transmis următorul mesaj: "În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici