Prinţul Charles deţine două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată şi în care moştenitorul coroanei britanice urma să petreacă mai multe zile dacă nu şi-ar fi contramandat vizita în România.

817 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles deţine două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat vineri că Prinţul Charles a investit în renovarea unei proprietăţi în satul Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, precizând că acest proiect este foarte important pentru susţinerea turismului din zonă.

Potrivit sursei citate, Prinţul de Wales a achiziţionat, în urmă cu câţiva ani, o casă mică din Valea Zălanului, cu două camere şi o bucătărie, care pe atunci era în ruină, dar care a fost, în timp, complet renovată.

De asemenea, primarul Kasleder Jozsef a spus că, în cazul în care Prinţul Charles nu şi-ar fi contramandat vizita în România de la sfârşitul acestei săptămâni, el ar fi stat la această proprietate.

Potrivit sursei citate, proprietatea a fost anterior deţinută de "judecătorul satului", iar casa unde urma să fie cazat Prinţul de Wales este veche de peste o sută de ani.

Primarul a precizat că atunci când Prinţul Charles va veni la casa din Valea Zălanului va putea să se relaxeze într-o zonă liniştită, casa fiind la marginea satului, în apropierea pădurii, adăugând că tot restul timpului noua sa proprietate va fi deschisă pentru turişti.

Potrivit sursei citate, în afară de această casă ţărănească, unde urma să stea Prinţul Charles, în curte mai există o căsuţă mică, renovată şi ea, unde vor sta probabil musafirii sau însoţitorii lui.

Primarul a adăugat că, între timp, Prinţul de Wales a mai achiziţionat o casă ţărănească, aflată în imediata vecinătate a acestei proprietăţi.

Totodată, edilul a menţionat că prinţul a vizitat, în ultimii ani, de două ori satul Valea Zălanului, o localitate cu aproximativ 150 de locuitori din judeţul Covasna, o zonă extrem de frumoasă şi liniştită.

Kasleder Jozsef a subliniat importanţa acestui proiect în vederea dezvoltării turismului, spunând că faptul că Prinţul Charles a ales Valea Zălanului va ajuta la promovarea acestei zone.

"Nici acum nu-mi vine să cred că Prinţul Charles a ales satul Valea Zălanului, o localitate foarte mică, într-o zonă extrem de frumoasă", a spus primarul.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles, a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara.

Conacul în care a stat Prinţul Charles a fost construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi a fost renovat de descendenţii familiei Kalnoky.

Prinţul Charles a transmis, luni seară, oficialilor de la Bucureşti că îşi anulează vizita în România, programată pentru finele săptămânii, precum şi întâlnirile stabilite deja cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, invocând motive de sănătate, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Vizita a fost anulată cu câteva zile înainte de data planificată pentru sosirea în România a moştenitorului coroanei britanice, care urma să ajungă şi în mai multe sate din Transilvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici