Prinţul Charles le-a cerut localnicilor din Delniţa să îl înveţe să cosească

Prinţul Charles, aflat miercuri într-o vizită privată în satul harghitean Delniţa, le-a cerut localnicilor să îl înveţe să cosească, solicitându-le apoi să îi trimită coasa în Marea Britanie.

1584 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles le-a cerut localnicilor din Delniţa să îl înveţe să cosească

Prinţul Charles le-a cerut localnicilor din Delniţa să îl înveţe să cosească (Imagine: Mediafax Foto)

În timpul vizitei la Delniţa, prinţul Charles s-a oprit la locuinţa unei femei din Marea Britanie, Barbara Knowls, care s-a stabilit în satul harghitean şi care face parte dintr-o asociaţie microregională ce şi-a propus să sprijine autoritatea locală în dezvoltarea unei fabrici de lactate şi protecţia mediului.

Barbara Knowls a declarat corespondentului MEDIAFAX că l-a cunoscut pe prinţul Charles anul trecut, când acesta a participat la inaugurarea fabricii de lapte de la Saschiz, judeţul Mureş.

Tot atunci, ea l-a invitat pe prinţul Charles să viziteze localitatea Delniţa.

Prinţul Charles a luat prânzul la locuinţa Barbarei Knowls, unde a gustat doar caşcaval, deşi i-au fost pregătite mai multe produse tradiţionale: slănină, kaizer, chifteluţe, cârnaţi afumaţi şi ouă fierte.

El a gustat şi pălinca făcută de localnici, după care a cerut să fie învăţat să cosească.

Prinţului Charles i s-a oferit o coasă, iar localnicii l-au învăţat să cosească în curtea casei Barbarei Knowls.

Persoanele aflate la faţa locului spun că prinţul Charles a fost încântat de ceea ce a văzut, iar la final a cerut să îi fie trimisă coasa în Marea Britanie.

De la Delniţa, unde a petrecut aproximativ două ore vizitând biserica Sfântul Ioan din localitate şi mergând pe un câmp unde se desfăşoară un proiect legat de studiul unor broaşte rare, albastre, prinţul Charles a plecat spre Valea Zălanului.

Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a avut, marţi seară, o întâlnire neoficială de o oră şi jumătate, la reşedinţa sa din Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, fiind interesat de tradiţiile şi produsele locale, precum şi de satele secuieşti autentice.

Oficialităţile covăsnene i-au dăruit moştenitorului coroanei Marii Britanii o sticlă pictată de copiii cu dizabilităţi din Târgu Secuiesc, o oglindă cu motive tradiţionale secuieşti pentru a putea "privi înapoi la Valea Zălanului" şi o carte despre judeţul Covasna.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Contele Kalnoky Tibor de la Micloşoara şi soţia sa s-au numărat printre participanţii la nunta prinţului William.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici