Prinţul Harry despre prinţesa Diana: "cea mai bună mamă din lume"

Prinţul Harry a adus, un omagiu emoţionant prinţesei Diana, "cea mai bună mamă din lume", în timpul ceremoniei religioase oficiale organizate pentru a comemora zece ani de la moartea acesteia, într-un accident de maşină care a avut loc la Paris, pe 31 august 1997, transmite AFP.

11 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry despre prinţesa Diana: "cea mai bună mamă din lume"

Prinţul Harry :"cea mai bună mamă din lume"

Prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, şi Dodi, în vârstă de 42 de ani, au murit pe 31 august 1997 în urma unui accident de maşină produs în pasajul de sub podul Alma din Paris, în timp ce erau urmăriţi de paparazzi.

"Eu şi William putem să ne împărţim viaţa în două perioade: anii în care am avut fericirea de a beneficia de prezenţa fizică, alături de noi, atât a mamei cât şi a tatălui, şi apoi cei zece ani scurşi de la moartea mamei noastre", a spus Harry. "Era paznica, prietena şi protectoarea noastră" a adăugat prinţul, vizibil emoţionat, în faţa a aproximativ 500 de invitaţi la slujba de comemorare.

"Ne vom aminti mereu de ea pentru incredibilele sale activităţi publice dar, departe de ochii presei, pentru noi, doi fii iubitori, ea va fi pur şi simplu cea mai bună mamă din lume", a continuat Harry. "Este ceea ce spun toţi, nu-i aşa, că ea ne lipseşte", a adăugat prinţul. "Îi plăcea să se distreze, era generoasă, simplă, cu adevărat sinceră", a spus Harry, asigurându-i pe cei prezenţi că el şi fratele său, William, se "gândesc zilnic la ea". "Ca şi tatăl nostru, era hotărâtă să ne asigure o copilărie stabilă şi sigură", a mai spus Harry, sub privirile prinţului Charles.

Pierderea mamei lor a constituit pentru cei doi prinţi un eveniment "şocant şi trist, de nedescris". "Este un eveniment care ne-a schimbat vieţile pentru totdeauna şi aşa a fost pentru toţi cei care au pierdut pe cineva în acea noapte", a declarat Harry.

Discursul lui Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a bulversat persoanele adunate la slujba de comemorare, care a fost transmisă pe posturile de televiziune. Oamenii adunaţi în faţa capelei Wellington Barracks, în apropiere de palatul Buckingham, care au ascultat discursul la megafoane, au aplaudat intervenţia prinţului Harry.

La slujbă, care a durat aproximativ o oră, au participat aproximativ 30 de membri ai familiei regale, printre care s-a numărat şi regina Elisabeta a II-a, îmbrăcată în mov, fratele şi sora Dianei, premierul britanic Gordon Brown şi predecesorii săi, Tony Blair şi John Major, artişti îndrăgiţi de Diana, precum cântăreţii Elton John şi Cliff Richard şi fotograful Mario Testino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici