Procurorii ruşi vor să interzică difuzarea serialului South Park (Galerie Video)

Procurorii ruşi vor să interzică difuzarea serialului american de desene animate South Park în urma plângerilor privind caracterul "extremist" al producţiei, a declarat o purtătoare de cuvânt al unui Parchet regional.

18 afișări
Imaginea articolului Procurorii ruşi vor să interzică difuzarea serialului South Park (Galerie Video)

Procurorii ruşi vor să interzică difuzarea serialului South Park

South Park, serialul de desene animate destinat adulţilor şi care prezintă aventurile unui grup de copii dintr-un staţiune montană din statul american Colorado, a generat numeroase controverse de la debutul său în 1997 prin parodierea celebrităţilor, politicienilor, clericilor, căsătoriei între homosexuali şi a lui Saddam Hussein.

Valentina Titova, purtătoarea de cuvânt a Parchetului din regiunea Basmanny, a declarat că procurorii au depus o moţiune după ce au urmărit un episod transmis de postul moscovit de televiziune 2x2 în ianuarie şi au ajuns la concluzia că serialul "poartă semne ale unei activităţi extremiste".

"În conformitate cu concluziile experţilor din comisia de investigaţii, a fost depusă o plângere împotriva postului de televiziune pentru difuzarea unui episod din South Park", a adăugat ea.

Postul de televiziune 2x2 nu a comentat aceste acuzaţii.

Uniunea Creştinilor de Credinţă Evanghelică din Rusia a cerut procurorilor să interzică South Park după ce 20 de experţi ar fi studiat impactul serialului asupra telespectatorilor tineri.

Liderul uniunii, Konstantin Bendas, a declarat că "South Park este unul din multele desene animate care trebui interzise de la difuzare (...) deoarece insultă sentimentele credincioşilor şi incită la ură naţională şi religioasă".

El a explicat că plângerea depusă vizează, în special, episodul 15 din seria a treia, intitulat "Colindele domnului Hankey".

Rusia a adoptat în 2006 o lege care extinde definiţia dată extremismului prin includerea "afectării demnităţii naţionale" şi "incitării la ură naţională şi religioasă", motivată de autorităţi prin necesitatea de a pune capăt unui val de violenţe împotriva minorităţilor etnice.

South Park - "World of Warcraft"

South Park - "Soulja Boy"

South Park - "An Homage"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici