Proiectul Madonnei de a construi o şcoală în Malawi, anulat după ce consiliul director a cheltuit banii pe bunuri de lux

Visul Madonnei de a construi o şcolă în Malawi s-a prăbuşit după ce 2,4 milioane de lire, fonduri strânse de vedetă de la celebrităţi ca Tom Cruise şi Gwyneth Paltrow, au fost cheltuiţi pe articole de lux pentru personalul care urma să se ocupe de proiect.

39 afișări
Imaginea articolului Proiectul Madonnei de a construi o şcoală în Malawi, anulat după ce consiliul director a cheltuit banii pe bunuri de lux

Proiectul Madonnei de a construi o şcoală în Malawi, anulat după ce consiliul director a cheltuit banii pe bunuri de lux (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna a donat şi ea sume importante în proiectul de construcţie care urma să coste aproximativ 10 milioane de lire, dar care a fost abandonat momentan din cauza scandalului financiar. Consiliul director al proiectului a fost înlocuit de vedetă şi managerul ei.

Academia, de ale cărei cursuri trebuiau să beneficieze 400 de fete, ar fi fost cel mai important proiect realizat în Malawi de către fundaţia Madonnei.

Vedeta de 52 de ani, care a adoptat o fetiţă din Malawi, Mercy, anul trecut şi un băieţel, David, în 2008 a spus că este mândră de munca ei din ţara africană, dar a recunoscut că este foarte dezamagită de insuccesul construirii unei şcoli:

"Sunt frustrată din cauză că proiectul nostru educaţional nu s-a desfăşurat mai repede ", adăugând că este hotărâtă să-şi continue actele de caritate în ţara în care infectarea cu SIDA a făcut ca aproximativ 500.000 de copii să-şi piardă un părinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici