Pui de urs găsit în iarbă, la Băile Tuşnad, slăbit şi cel mai probabil abandonat de ursoaică

  • Un pui de urs a fost găsit în iarbă, la Băile Tuşnad. Micuţul era slăbit, fiind, cel mai probabil, abandonat de către mama sa.
  • Puiul a primit apă şi lapte, apoi a fost dus la un centru de reabilitare.
  • Jandarmii din Harghita au avut în weekend nouă intervenţii pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite de oameni.
2629 afișări
Imaginea articolului Pui de urs găsit în iarbă, la Băile Tuşnad, slăbit şi cel mai probabil abandonat de ursoaică

Pui de urs găsit în iarbă, la Băile Tuşnad,

Sâmbătă, jandarmii au primit 5 apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Izvoru Mureşului, Odorheiu Secuiesc, Dealu, Borsec şi Băile Tuşnad.

Primul apel anunţa prezenţa unui urs lângă o casă din Izvoru Mureşului. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist, care a îndepărtat ursul înspre pădure. La faţa locului au fost prezenţi şi membri ai asociaţiei de vânătoare.

La ora 20:46 a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat anunţând despre prezenţa a doi urşi lângă o fermă din municipiul Odorheiu Secuiesc. La sosirea echipajului de ordine publică format din jandarmi şi poliţişti, urşii erau plecaţi din regiunea unde au fost semnalaţi.

La ora 21:51, un al treilea apelant anunţa despre prezenţa unui urs, care însă se îndepărta înspre pădurea din apropierea comunei Dealu.

La ora 22:19, o femeie anunţa prezenţa unui urs în faţa unui bloc de la marginea oraşului Borsec, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist.

Ultimul apel de sâmbătă, făcut la ora 23:19, anunţa prezenţa unei ursoaice cu 3 pui în apropierea unei pensiuni din Băile Tuşnad. Ursoaica cu cei trei pui au fost îndepărtaţi din zona locuită de către un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist.

Duminică, au fost primite 4 apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Băile Tuşnad şi Cioboteni.

Puiul de urs abandonat a fost salvat 

La ora 09:20 a fost primit primul apel, care semnala prezenţa unui pui de urs la marginea localităţii Băile Tuşnad. Acesta stătea în iarbă şi era într-o stare precară, din câte se pare fiind abandonat de ursoaică. La faţa locului au fost solicitaţi un medic veterinar şi au fost anunţaţi reprezentanţii Centrului de Reabilitare a Urşilor Orfani Bălan. Până la sosirea acestora puiului de urs i-au fost date apă şi lapte. Reprezentantul de la Bălan a luat puiul de urs şi l-a transportat la centrul de reabilitare.

La ora 19:30, s-a semnalat prezenţa unui urs ce intra în pădure în apropierea localităţii Băile Tuşnad.

Două apeluri, unul la 13:31 şi unul la 21:52, semnalau prezenţa unui urs, respectiv a unei ursoaice cu pui în apropierea cartierului Cioboteni din municipiul Miercurea Ciuc. În ambele cazuri, la faţa locului au fost trimise echipaje de jandarmerie care au alungat urşii din apropierea zonelor locuite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici