"Purple Rain", filmul cu cea mai bună coloană sonoră

"Purple Rain" s-a situat pe primul loc în topul celor 50 de filme cu cea mai bună coloană sonoră din istoria cinematografiei, realizat de editorii revistei Vanity Fair, clasament care va fi publicat în noiembrie într-o ediţie unică a revistei Movies Rock, editată de Conde Nast, informează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului "Purple Rain", filmul cu cea mai bună coloană sonoră

"Purple Rain", filmul cu cea mai bună coloană sonoră

Alături de coloana sonoră a filmului "Purple Rain" (1984), în regia lui Albert Magnoli, cu Prince în rolul principal, au mai fost incluse în top melodiile din "Febra de sâmbătă seara" (1977) şi  "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate" (1996).

"Purple Rain" s-a situat pe primul loc în top, chiar dacă a fost descris ca "poate cel mai prost film jucat vreodată", potrivit editorilor revistei Vanity Fair, în timp ce coloana sonoră din "Trainspotting" s-a situat pe locul al şaptelea, iar ansamblul melodiilor din "Febra de sâmbătă seara" s-a plasat pe locul al optulea.

Coloana sonoră a filmului "Purple Rain" este o combinaţie fluidă de "funk, R&B, pop, metal, şi chiar muzică psihedelică, un sound care a definit anii '80".

Pe locul al doilea în top s-a situat coloana sonoră din "O zi cu Beatles" (1964), cu Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison, aceasta fiind urmată de cele din "The Harder They Come" (1972), "Pulp Fiction" (1994),  "Absolventul" (1967) şi "Super fly" (1972).

Coloanele sonore ale filmelor "American Graffiti" (1973) şi "The Big Chill" (1983) au completat topul 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici