Putin: Leonardo DiCaprio este "un bărbat adevărat"

Premierul rus Vladimir Putin a declarat că Leonardo DiCaprio este "un bărbat adevărat", lăudând eforturile depuse de celebrul actor american, care a fost nevoit să depăşească câteva obstacole pentru a participa la un summit internaţional organizat la Sankt Petersburg pentru salvarea tigrilor.

119 afișări
Imaginea articolului Putin: Leonardo DiCaprio este "un bărbat adevărat"

Putin: Leonardo DiCaprio este "un bărbat adevărat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul Boeing care îl aducea pe Leonardo DiCaprio de la New York la Moscova a trebuit să efectueze o aterizare de urgenţă, pe aeroportul din New York, la puţin timp după decolare, după ce unul dintre motoare a luat foc. Actorul american s-a îmbarcat imediat la bordul unui alt avion, însă această aeronavă a trebuit la rândul ei să facă o escală pentru a se realimenta, la Helsinki, deoarece consumase aproape tot carburantul din rezervoare, din cauza vântului deosebit de puternic din timpul zborului deasupra Oceanului Atlantic.

"Aş vrea să vă mulţumesc că aţi ţinut să participaţi, în ciuda tuturor acestor obstacole", a declarat Putin, cu ocazia galei de închidere a summitului de la Sankt Petersburg. "La noi se spune: «eşti un bărbat adevărat»", a adăugat premierul rus, felicitându-l pe actorul american pentru tenacitatea sa.

"O persoană cu nervii mai puţin tari ar fi putut să îşi spună că nu merită să depună atâtea eforturi pentru a veni aici. Însă domnul DiCaprio nu este o astfel de persoană", a mai spus Vladimir Putin, salutând curajul actorului american şi mulţumindu-i, totodată, pentru generoasa donaţie pe care acesta a făcut-o la Sankt-Petersburg.

Leonardo DiCaprio a donat, marţi, un milion de dolari organizaţiei World Wide Fund for Nature (WWF), care coordonează programul mondial de salvare a tigrilor, a căror protecţie face obiectul unor discuţii în cadrul summitului din Rusia, la care au participat 13 state, sub patronajului premierului rus Vladimir Putin.

DiCaprio, membru WWF, a efectuat recent două vizite în Nepal şi în Bhutan, împreună cu câţiva experţi din partea organizaţiei.

La începutul anului, actorul american a participat la o altă campanie organizată de WWF, cu scopul de a strânge 20 de milioane de dolari pentru salvarea tigrilor din sălbăticie.

Summitul de la Sankt Petersburg a lansat primul program mondial conceput cu scopul de a asigura, până în 2012, o dublare a numărului de exemplare de tigru care trăiesc în sălbăticie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici