Recepţie pentru ziarişti oferită de Camera Deputaţilor, cu mâncăruri tradiţionale şi muzică

Jurnaliştii, organizatorii şi voluntarii care participă la summit-ul NATO de la Bucureşti, prezenţi miercuri seară la o recepţie oferită de Camera Deputaţilor, au putut gusta din mâncăruri tradiţionale româneşti şi s-au putut delecta cu recitalurile oferite de Loredana Groza şi AG Weingberger.

25 afișări
Imaginea articolului Recepţie pentru ziarişti oferită de Camera Deputaţilor, cu mâncăruri tradiţionale şi muzică

Loredana Groza a reuşit să încânte presa străină (Imagine: Mediafa Foto)

Recepţia din prima zi a summit-ului NATO, care a avut loc în foaierul din faţa sălii de plen a Senatului, a fost dată în lispa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care, fiind plecat într-o vizită oficială, nu a putut face oficiile de gazdă.

În locul său, secretarul general adjunct al Camerei, Mihai Unghianu, a urcat pe scena amplasată în foaierul Senatului pentru a le mulţumi oaspeţilor pentru prezenţă, pentru a le ura o seară frumoasă, dar şi pentru a scuza absenţa lui Bogdan Olteanu.

"Bună seara! Ţin să vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră aici. Domnul preşedinte Bogdan Olteanu nu a putut veni aici pentru că se află într-o vizită oficială externă. Sper că o să vă bucuraţi de această seară şi că meniurile pe care vi le-am pregătit vă sunt pe plac".

Seara a debutat cu un recital de blues al renumitului A.G. Weinberger, în timpul căruia presa participantă la summit-ul NATO a putut lua masa în sala de entertainment amenajată în foaierul de la Senat, dar şi în încăperile din jur, unde este situat bufetul parlamentarilor.

Atmosfera s-a însufleţit în jurul orei 20.00, când pe scenă a urcat trupa Loredanei Groza, alături de care aceasta a cântat aproape o oră pentru participanţii la summit.

Loredana Groza a reuşit să încânte presa străină, iar unii dintre ziarişti au dansat, au cântat, au făcut fotografii şi s-au filmat cu vedeta autohtonă. Unii dintre ei i-au întrebat chiar pe români dacă artista este celebră în România şi în străinătate.

Loredana, alături de maestrul R&B Conecter, i-a încântat pe invitaţi cu piese româneşti precum "Sanie cu zurgălăi", "Cine iubeşte şi lasă", piese balcanice din repertoriul lui Goran Bregovici şi chiar piese de inspiraţie ţigănească, dar şi o serie de melodii internaţionale precum "We are the Champions" şi "We’ll meet again".

Mâncarea a fost suficientă pentru cele peste 1.500 de persoane prezente la recepţie, organizatorii pregătind meniuri care au inclus peste 80 de feluri de mâncare. Astfel, jurnaliştii acreditaţi la summit-ul NATO au savurat bucate tradiţionale româneşti precum sărmăluţele în foi de varză şi foi de viţă, deşi au fost servite fără mămăliguţă, tochitură moldovenească cu murături, cozonaci şi vinuri româneşti aduse din cele mai renumite crame româneşti.

Pentru cei care nu sunt amatori de mâncăruri tradiţionale, organizatorii au pregătit curcani la cuptor, şniţele de pui, peşte, figărui, piept de pui la grătar, creveţi şi calamar, cârnăciori, ciupercuţe sote. Recepţia a fost bogată şi în antreuri, precum salate, crudităţi, brânzeturi şi fructe de mare.

La capitolul dulciuri, organizatorii au venit cu o surpriză, tortul NATO, compus din opt bucăţi glazurate cu alb, care au fost ornate cu mesajul: "NATO 2008" şi trandafiri albaştri. Pentru cei care nu au dorit să mănânce din tortul special, opţiunile au fost, de asemenea, numeroase, aceştia putând să aleagă între diverse tarte cu fructe, cozonaci, produse de patiserie, salate de fructe sau fructe naturale.

Jurnaliştii acreditaţi la summit au avut la dispoziţie şi băuturi spirtoase, răcoritoare, energizante şi cocteiluri.

În jurul orei 21.30, majoritatea jurnaliştilor s-au retras către desk-urile din Centrul Media sau la hoteluri, unii cu intenţia de a mai vedea câte ceva din Capitala României.

Pentru unii dintre ziarişti, seara nu s-a terminat cu recepţia oferită de preşedintele Camerei, deoarece la ora 22.30 a fost programată o conferinţă de presă susţinută de purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, pentru a se discuta, atât cât se poate, despre subiectele abordate de şefii statelor aliate şi a celor partenere, în cadrul dineului de la Palatul Cotroceni.

În seara următoare, jurnaliştii vor avea parte de încă o cină specială oferită de autorităţile române, pentru care s-a pregătit şi un spectacol folcloric, unde participanţii ar urma să înveţe paşi de horă şi să interpreteze cunoscutul cântec românesc "Ciocârlia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici