Regele Suediei le-a retras nepoţilor săi titlurile regale

Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei a decis să retragă titlurile regale copiilor prinţului Carl Philip şi ai prinţesei Madeleine, aceştia fiind scutiţi astfel de îndatoririle oficiale, potrivit unui comunicat al Casei regale, citat de bbc.com.

6904 afișări
Imaginea articolului  Regele Suediei le-a retras nepoţilor săi titlurile regale

Regele Suediei le-a retras nepoţilor săi titlurile regale

Cei doi fii ai prinţului Carl Philip şi ai prinţesei Sofia şi cei trei copii ai prinţesei Madeleine şi ai lui Chris O'Neill, nepoţii regelui Carl Gustaf al XVI-lea şi ai reginei Silvia, vor rămâne membri ai familiei regale, dar nu vor mai face parte din Casa regală a Suediei.

„Prinţul Alexander, prinţul Gabriel, prinţesa Leonore, prinţul Nicolas şi prinţesa Adrienne vor rămâne membri ai familiei regale. Totuşi, nu vor mai purta titlul de alteţă regală şi, în viitor, nu vor mai oficia îndatoriri oficiale", se arată în comunicat.

 

 

 

Cu vârste între un an şi cinci ani, copiii îşi vor păstra titlurile de duce, respectiv ducesă. Prinţul Alexander este duce de Södermanland, prinţul Gabriel este duce de Dalarna, prinţesa Leonore, ducesă de Gotland, prinţul Nicolas, duce de Ångermanland, iar prinţesa Adrienne, ducesă de Blekinge. Micuţii îşi vor păstra şi titlurile de prinţ/ prinţesă, dar acestea vor deveni personale, respectiv viitorii parteneri de viaţă şi copii ai acestora nu vor avea dreptul de a-l purta.

Decizia nu îi vizează pe prinţesa Estelle şi prinţul Oscar, copiii prinţesei moştenitoare Victoria şi ai soţului acesteia, prinţul Daniel, aceştia fiind în continuare membri ai Casei regale a Suediei.

Carl Philip, în vârstă de 40 de ani, şi Madeleine, în vârstă de 37 de ani, sunt fraţii mai mici ai Victoriei.

Decizia de luni implică şi faptul că nepoţii nu vor mai avea dreptul la o sumă anuală plătită din bani publici care merge la membrii Casei regale, folosită, de exemplu, pentru întreţinerea palatelor.

Soţul prinţesei Madeleine, Chris O'Neill, un bancher americano-britanic, a decis să nu accepte niciun titlu regal când s-a căsătorit cu aceasta.

 

 

 

Decizia de luni nu va influenţa linia de succesiune, dar cei cinci nepoţi vor fi priviţi mai mult ca persoane private şi vor avea libertatea de a alege, de exemplu, orice meserie doresc.

Prinţul Carl Philip şi prinţesa Madeleine „consideră un lucru pozitiv faptul că rolul copiilor lor a fost precizat mai clar", potrivit publicaţiei People.

Foto: Hepta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici