Regina Elizabeth a II-a, recompensată cu un premiu BAFTA onorific

Regina Elizabeth a II-a a fost recompensată cu una dintre cele mai prestigioase distincţii din cinematografia britanică, primind un premiu BAFTA onorific, joi seară, la Londra, pentru sprijinul acordat industriei de film şi celei de televiziune din Marea Britanie.

170 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a, recompensată cu un premiu BAFTA onorific

Regina Elizabeth a II-a, recompensată cu un premiu BAFTA onorific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul şi regizorul Kenneth Branagh i-a înmânat suveranei în vârstă de 86 de ani acest premiu BAFTA onorific, considerat echivalentul britanic al Oscarului onorific. Regina Elizabeth a II-a patronează multe dintre organizaţiile din industria de divertisment din Marea Britanie de când a urcat pe tron, în 1952.

Regina şi-a demonstrat încă o dată pasiunea pentru industria de film, anul trecut, când a apărut alături de actorul Daniel Craig într-un videoclip regizat în stilul peliculelor din seria "James Bond", care a fost proiectat în timpul ceremoniei oficiale de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

În acel clip, văzut de multe milioane de telespectatori din toată lumea, suverana britanică se întâlneşte cu Daniel Craig-James Bond la palatul Buckingham, iar apoi cei doi pleacă din reşedinţa oficială a reginei la bordul unui elicopter.

După difuzarea acestor imagini, regina pare că sare din elicopter, paraşutându-se pe stadionul olimpic din Londra - un rol interpretat de un cascador profesionist. Imediat după aceea, camerele de filmat s-au îndreptat spre suverana britanică, prezentă deja în loja oficială a stadionului.

Surprinzătoarea "intrare" pe stadion a reginei Elizabeth a II-a a făcut-o pe aceasta să devină "cea mai memorabilă Bond girl de până acum", a declarat joi seară John Willis, preşedintele Academiei Britanice de Film şi de Televiziune, organizaţia care acordă premiile BAFTA.

Prezidând evenimentul, organizat la castelul Windsor din apropiere de Londra, Kenneth Branagh a continuat să glumească, spunând că industria cinematografică britanică are mai multe oferte de roluri pregătite pentru regina Elizabeth a II-a, dacă aceasta va fi dispusă să le joace.

Regina Elizabeth a II-a şi familia regală se bucură de o susţinere considerabilă din partea opiniei publice din Marea Britanie, stimulată de căsătoria nepotului ei, prinţul William, cu Kate Middleton în 2011 şi de ceremoniile organizate în 2012 pentru a marca jubileul de diamant al suveranei.

Venirea pe lume a primului copil al cuplului princiar britanic, prevăzută pentru luna iulie, va contribui probabil şi mai mult la creşterea cotei de popularitate a reginei şi a casei regale britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici