Regizorul chinez Zhang Yuan, arestat pentru consum de droguri

Celebrul regizor chinez Zhang Yuan, inclus de Time Magazine în topul 100 al celor mai tineri lideri ai lumii secolului al 21-lea, a fost arestat pentru consum de droguri în locuinţa sa din Beijing, potrivit posturilor de televiziune locale, informează variety.com.

4 afișări
Imaginea articolului Regizorul chinez Zhang Yuan, arestat pentru consum de droguri

Regizorul chinez Zhang Yuan, arestat pentru consum de droguri

Potrivit sursei citate, Zhang a fost arestat după un raid al poliţiei chineze, care l-a descoperit pe regizor consumând droguri în apartamentul său, alături de patru prieteni. Zhang a fost depistat pozitiv cu ketamină şi cristale de metamfetamină.

Unul dintre preferaţii cinematografiei independente, Zhang, în vârstă de 45 de ani, face parte din "generaţia a şasea" a regizorilor chinezi alături de Zhang Yimou şi Chen Kaige.

Şi-a câştigat celebritatea cu filmul despre subcultura tinerilor "Beijing Bastards", în 1993, şi este autorul primului film chinezesc gay, "East Palace, West Palace" (1996).

Zhang a câştigat premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Veneţia, în 1999, cu drama "Şaptesprezece ani", în timp ce pelicula semi-autobiografică "Kan shang qu hen mei/ Little Red Flowers" a fost recompensată la Berlinală. În 1994, Time Magazine l-a inclus pe Zhang în topul 100 al celor mai tineri lideri ai lumii în secolul al 21-lea.

Comentariile făcute de autorităţile chineze avertizează că, în acest an olimpic, guvernul va pedepsi orice persoană care este asociată cu consumul sau traficul de droguri, indiferent de statutul social al acesteia. Media locală spune că există puţine riscuri ca Zhang să fie pus sub acuzaţie şi că acesta va fi obligat, cel mai probabil, să urmeze o cură de dezintoxicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici