Regizorul Corneliu Porumboiu, inclus în competiţie la Cannes 2019 cu lungmetrajul "La Gomera"

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes cu "La Gomera", au anunţat organizatorii evenimentului joi.

785 afișări
Imaginea articolului Regizorul Corneliu Porumboiu, inclus în competiţie la Cannes 2019 cu lungmetrajul "La Gomera"

BREAKING Regizorul Corneliu Porumboiu, inclus în competiţie la Cannes cu filmul "La Gomera"

Filmul spune povestea lui Cristi, un ofiţer de poliţie care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăţa limbajul "el silbo", o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în Bucureşti.

"Gomera" îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, în rol principal, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr şi Sabin Tambrea.

Filmările au avut loc anul trecut în Bucureşti şi pe insula La Gomera din Spania.

Filmul, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădureţu, designer de costume este Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcţia artistică.

"Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral el silbo într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal şi non-verbal", declara Corneliu Porumboiu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"În urmă cu câţiva ani, am urmărit un documentar despre el silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariţie, redescoperit şi folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat şi motivat să scriu această poveste", adaugă regizorul.

"Gomera" este o producţie 42 KM FILM, în coproducţie cu Les Films du Worso (Franţa), Komplizen Film (Germania) şi Arte Grand Accord. Producător este Marcela Ursu, iar producător executiv, Patricia Poienaru. Coproducători sunt Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach şi Maren Ade. Agentul internaţional de vânzari este MK2 Films.

Lungmetrajul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages.

În 2006, Corneliu Porumboiu obţinea premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie. În 2009 era, de asemenea, premiat la Cannes cu trofeul FIPRESCI şi cel al juriului secţiunii Un Certain Regard, pentru filmul "Poliţist adjectiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici