REPORTAJ: Viaţă de câine

Câinii sportivilor ce reprezintă România la Londra au parte şi ei de MiniOlimpiada lor: unii vor merge la pension, alţii rămân stăpâni peste casă, iar alţii sunt lăsaţi în grija bunicilor şi vecinilor cu instrucţiuni stricte.

275 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Viaţă de câine

REPORTAJ: Viaţă de câine (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pe perioada JO, Ana Maria Brânză îşi lasă câinele la o pensiune specială

În spatele succeselor sportivilor olimpici nu stau numai antrenorii, sponsorii, părinţii sau zecile de mii de ore de antrenament. În puţinele lor momente libere, mulţi dintre sportivi aleg să se regăsească în compania unui prieten... patruped. Care îi ajută să-şi reîncarce bateriile sau să recompună momente dragi din copilărie, totul ca o motivaţie în plus. Ana Maria Brânză, Alina Dumitru sau Cornelia Bujin sunt câteva dintre sportivele tricolore care participă la Jocurile Olimpice şi care lasă acasă amicii necuvântători. Dacă până acum, mamele purtau grija patrupedelor, odată cu prezenţa acestora la competiţia olimpică datorită campaniei “Mulţumesc, mamă!” a celor de la Procter&Gamble, situaţia s-a complicat brusc. Discuţii, soluţii, rugăminţi prin vecini, tatonarea terenului la rude sau prieteni, ca până la urmă totul să se rezolve.

Program pe hârtie pentru Lance

Familia Bujin are un membru special pe Lance. Mopsul, în vârstă de trei şi şase luni, a fost un cadou special făcut de colegii băiatului lor, Claudiu, în momentele în care fostul săritor în lungime se lupta pentru viaţă, atins de o boală incurabilă. Acesta l-a văzut doar pe Internet şi i-a spus Lance, după ciclistul Lance Armstrong care a învins cancerul. Plecarea familiei Bujin la Londra, unde o vor încuraja pe mezina Cristina, una dintre speranţele României la triplusalt face ca simpaticul patruped să rămână stăpân peste casă. ”Va rămâne cu rudele. Am vorbit şi cu vecinii de scară, ne vor ajuta cu plimbatul lui zilnic, am lăsat totul scris, până în cele mai mici detalii”, spune Cornelia, mama atletei Cristina Bujin.

Elsa, fanul numărul 1 al Alinei

De doi ani, campioana olimpică la judo, Alina Dumitru are o prietenă de suflet, Elsa. Bichonul alb pe care şi l-a făcut cadou la scurt timp după ce cucerea titlul european la Viena şi împlinea 28 de ani a devenit cel mai înfocat suporter al micuţei judoka. Deosebit de energică şi jucăuşă, Elsa o susţine de obicei lãtrând pe Alina la competiţiile televizate ale acesteia. “O va urmări sigur pe Alina la televizor. O vom lăsa în grija prietenilor şi rudelor, ei vor veni şi o vor plimba zilnic, nu ne facem probleme că nu se va descurca”, spune Mariana, mama Alinei.

Cadou pentru Pol

În schimb, Pol, cockerul de 8 ani al familiei Brânză, este mai liniştit. El doarme la competiţiile televizate ale Anei... probabil pentru că nu are nicio emoţie în privinţa evoluţiei spadasinei. Plecarea la Londra a doamnei Maria care îşi va susţine fiica din tribună i-a dat ceva emoţii patrupedului care va trebui să se desprindă de casă. “Singura soluţie pe care o avem e să îl las la o pensiune specializată. Cu o zi înainte l-am programat la salon la tuns. Sper să se adapteze pentru că este nu este foarte sociabil şi dacă va refuza să mănânce sau să iasă la plimbare, o să-l rog pe băiat să treacă pe la el”, explică doamna Brânză.

''La ediţia următoare a olimpiadei poate ne vom ocupa şi de căţeii olimpicilor'', a declarat Teodora Popescu Bârlan, brand PR Manager Balkans at Procter & Gamble.

(Material de Romeo Chiriac, Mirela Băsescu; romeo@mediafax.ro; mirela.basescu@prosport.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici