REVELION 2016: Petreceri în aer liber în marile oraşe, cu focuri de artificii, confetti şi lasere

Primăriile marilor oraşe au pregătit pentru localnici şi turişti petreceri în aer liber de Revelion, unele doar cu confetti, lumini şi lasere, fără focuri de artificii, în cadrul cărora vor concerta trupe şi artişti cunoscuţi, între care BZN şi Goran Bregovic, dar şi Gabriel Cotabiţă.

13839 afișări
Imaginea articolului REVELION 2016: Petreceri în aer liber în marile oraşe, cu focuri de artificii, confetti şi lasere

REVELION 2016: Petreceri în aer liber în marile oraşe, cu focuri de artificii, confetti şi lasere (Imagine: Eugen Gheorghe/Mediafax Foto)

BRAŞOV

Cei care îşi vor petrece Revelionul în Piaţa Sfatului din Braşov nu vor avea parte de focuri de artificii, însă în schimb Primăria a pregătit un spectacol de confetti, lumini şi lasere, precum şi concerte susţinute de Crush & Alexandra Ungureanu şi Caytlin, spectacolul din Centrul Vechi începând la ora 22.30. potrivit Primăriei municipiului.

De la ora 22.30, pe scena amplasată în Piaţa Sfatului vor cânta Crush şi Alexandra Ungureanu, iar de la ora 23.20 cei de la Ză Band, o formaţie care cântă exclusiv live, formată din braşoveni, vor susţine un concert de piese celebre.

Imediat după miezul nopţii, pe scenă vor urca Emil Lassaria & Caytlin, care vor încălzi atmosfera cu piese foarte ritmate. Emil Lassaria este un producător şi DJ român. În noaptea de Revelion hiturile lui Emil Lassaria vor fi interpretate de Caytlin, una din vocile celebre de muzică ritmată din România.Cluj: Concerte cu Semnal M şi Viţa de Vie în Piaţa Unirii, focuri de artificii şi 700 de sticle de şampanie.

În timpul spectacolului, braşovenii se vor putea încălzi cu vin fiert sau ceai fierbinte de la Târgul de Crăciun, care este deschis pe toată durata lunii decembrie în Piaţa Sfatului.

ARAD

Mii de arădeni sunt aşteptaţi în Piaţa Revoluţiei, din Arad, la trecerea dintre ani, locul în care în mod tradiţional sunt organizate, de către municipalitate, jocurile de artificii.

Primăria Arad a amplasat şi în acest an o scenă pe care vor cânta trupe autohtone, începând cu ora 22,30, respectiv Melisa Ţolea, Mira şi Trupa de Serviciu.

Trecerea în 2016 va fi marcată de jocuri de artificii care vor dura aproximativ 15 minute şi vor fi supravegheate de către pompieri.

Organizarea Revelionului în centrul oraşului a costat municipalitatea aproximativ 80.000 de lei, cea mai mare parte a banilor fiind alocată pentru artificii.

CLUJ-NAPOCA

Primăria Cluj-Napoca organizează în noaptea de Revelion concerte de muzică, jocuri de lumini şi focuri de artificii în Piaţa Unirii, municipalitatea urmând să pună la dispoziţia celor prezenţi 700 de sticle de şampanie. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, după miezul nopţii, de la ora 00.15, în piaţă va avea loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra.

”Concertele de Revelion din Piaţa Unirii, organizate de Primăria Cluj-Napoca, vor începe de la ora 21.30 cu recitalul susţinut de Magda Puskas&Friends, iar de la ora 22.00 va urca pe scenă trupa Semnal M. Începând cu ora 23.00, atmosfera va fi întreţinută de formaţia Viţa de Vie. De la ora 00.00, clujenii prezenţi în piaţă se vor putea bucura de un spectacol de lumini şi artificii. La cumpăna dintre ani, Primăria
Cluj-Napoca va pune la dispoziţia celor prezenţi în Piaţa Unirii 700 de şampanii. După spectacolul de artificii şi lumini, de la ora 00.15, va avea loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra”, au spus sursele
citate.

Căsuţele amplasate în cadrul Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii vor fi deschise şi de Revelion, iar accesul pe patinoarul artificial din piaţă va fi gratuit între orele 22.30 -1.00.

SIBIU

Primăria Sibiu a decis ca tema spectacolului de Revelion care are loc în Piaţa Mare a oraşului să fie ”retro” în acest an, de aceea vor urca pe scenă ”reprezentanţi ai generaţiei de aur a muzicii uşoare româneşti”: Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă, Adrian Romcescu şi Riff.

Invitatul special al serii este Francesco Napoli, cântăreţul italian care şi-a câştigat faima cu melodia ”Balla Balla” şi a continuat să cunoască faima internaţională cu melodii precum "Lady Fantasy” şi "Marina Marina”.

”În contextul evenimentelor triste ale acestui sfârşit de an, Primăria Sibiu a luat decizia de a înlocui tradiţionalul foc de artificii de la miezul nopţii cu un spectacol de lasere, lumini şi confeti care vor marca trecerea în noul an”, anunţă organizatorii.

Spectacolul de Revelion va începe în centrul municipiului Sibiu la ora 22.00, când vor urca pe scenă, rând pe rând, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă şi Adrian Romcescu.

La ora 23:40 este programat să înceapă recitalul susţinut de Francesco Napoli, care va continua până aproape de ora 01.00 cu o pază de zece minute la miezul nopţii, când va urca pe scenă primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta le va prezenta sibienilor mesajul său de Anul Nou, urmat de spectacolul de lasere.

Înainte de ora 01.00 vor urca pe scenă membrii formaţiei Riff.

Prezentatorii acestui program vor fi Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu finanţare din bugetul local, suma alocată pentru Revelionul 2016 din Piaţa Mare a Sibiului fiind de 350.000 de lei.

Potrivit meteorologilor, cei care vor petrece noaptea dintre ani în Piaţa Mare a municipiului Sibiu vor avea de suportat temperaturi care pot coborî până la minus 13 grade Celsius.

TIMIŞOARA

La Timişoara, Primăria municipiului a anunţat că în noaptea de Revelion va avea loc în Piaţa Victoriei un concert susţinut de trupele Cargo şi Phaser, dar şi de un artist local, iar la ora 24.00 va avea loc un foc de artificii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Timişoara, de la ora 21.00, pe scena amplasată în faţa Operei Naţionale Române, în Piaţa Victoriei, vor urca Lambrino, un interpret care a colaborat cu Simona Nae pentru primul single al acestuia "Gheaţă şi Foc". Cu un show complex, modern şi dedicat tinerilor, Lambrino, care a mai cântat alături de Hara şi Talisman, va prezenta un playlist alcătuit din piese proprii şi piese prelucrate după hituri de top.

De la ora 22.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara va concerta trupa Phaser, formată din Carina Dumitru-voce, Radu Racz-bass, Lucian Oprişan-clape, Arnold Birta-tobe şi Sebastian Barzeianu-chitară, iar de la ora 23.00 în centrul Timişoarei va concerta trupa Cargo.

”De-a lungul timpului, trupa Cargo, înfiinţată în anul 1985, a trecut prin diverse transformări, fără a renunţa la principiile sale, prezentându-ne un rock curat, profesionist, păstrându-şi publicul fidel, cucerind noi şi noi fani, încântându-ne cu hiturile lor şi oferindu-ne mereu concerte remarcabile. Cargo înseamnă acum: Adi Bărar - chitara Adrian Igrişan - voce Tavi Pilan- tobe Ionuţ Cârjă - clape şi Florin Barbu - bass. Pe i decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a decorat trupa Cargo cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B Muzica, «cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei Cargo, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabile interpretări muzicale»”, se arată în comunicatul Primăriei Timişoara.

De asemenea, la ora 24.00, programul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

IAŞI

Capul de afiş al petrecerii de Revelion în aer liber din Piaţa Palatului Culturii de la Iaşi, care va începe la ora 20.30, va fi formaţia olandeză BZN, fondată în anul 1966, costul spectacolului, în cadrul căruia vor evolua şi trupe româneşti, ridicându-se la 500.000 de lei.

"«Cap de afiş» al super concertului de la Palat va fi legendarul grup BZN. Fondată în 1966, formaţia olandeză îi are în prezent în componenţă pe Jan Keizer şi Anny Schilder, iar printre hiturile internaţionale se numără «Blue Eyes», «Dance, dance» sau «El Condor Pasa». Anul trecut, cu ocazia unui concert la Bucureşti, BZN a filmat şi lansat videoclipul «Drumurile noastre toate», care include înregistrări şi imagini cu regretatul cântăreţ Dan Spătaru", se arată într-un comunicat al Primăriei Iaşi.

Înaintea recitalului formaţiei BZN, pe scena de la Palatul Culturii vor evolua, în ordine, Karma (formaţie ieşeană cunoscută, până de curând, ca Roşu şi Negru), Maxim, Mandinga, Alex Velea şi Direcţia 5.

La miezul nopţii va avea loc şi un foc de artificii, bugetul total alocat de Primărie pentru evenimentul de la Iaşi ridicându-se la 500.000 de lei.

FOCŞANI

La Focşani, petrecerea din noaptea de Revelion costă 1.200.000 lei, pe scena din Piaţa Unirii urmând să urce atât trupe autohtone cât şi artişti internaţionali precum formaţia Richhi e Poveri şi Ottawan.

Petrecerea va avea loc în centrul Focşaniului, Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani invitând atât artişti locali, cât şi din afara ţării. Deschiderea evenimentului este programată la ora 18:00, prima parte a spectacolului fiind dedicată muzicii româneşti, când pe scenă vor urca Geta Postolache, Taraful de la Clejani, cu Viorica şi Ioniţă, Alexandra Shine, Anastasia Lazariuc, Lora, Voltaj şi Randi.

Ulterior, pe scena din Piaţa Unirii vor urca trupele străine Richhi e Poveri şi Ottawan.

La miezul nopţii, autorităţile din Focşani au pregătit un foc de artificii, flăcări FX, dar şi un spectacol de lasere, petrecerea urmând să se încheie la ora 1:30. Consiliul Judeţean a alocat pentru Revelion suma de 700.000 de lei, în timp ce Primăria Focşani a distribuit 500.000 de lei, bani folosiţi în principal pentru onorariile artiştilor şi echipele tehnice. Prezentatorii spectacolului vor fi Adelina Pestriţu şi Octavian Ursulescu.

GALAŢI

Reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi au anunţat într-un comunicat de presă că petrecerea de Revelion va avea loc în parcarea celui mai mare centru comercial din municipiu, iar vedetele evenimentului vor fi Goran Bregovic şi The Wedding and Funeral Orchestra.

Concertul de Revelion de la Galaţi va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over, iar de la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chişinău. La ora 23.00, petrecerea va continua cu concertul lui Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Orchestra.

Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic va continua până în jurul orei 0.30, se arată în comunicat.

Potrivit Biroul de presă al Primăriei, Goran Bregovic s-a arătat interesat să mănânce preparate tradiţionale româneşti, iar muzicienii din orchestra sa au solicitat şi mâncare vegetariană. După concertul de Revelion, Goran Bregovic şi muzicienii săi se vor odihni câteva ore la Galaţi, apoi vor pleca spre Bucureşti.

Pentru petrecerea de Revelion de anul acesta, Teatrul Muzical "Nae Leonard" a cheltuit 92.000 de euro, din care 70.000 de euro din fonduri proprii şi 22.000 de euro de la bugetul local. Petrecerea de Revelion din parcarea celui mai mare centru comercial din Galaţi este organizată de Primăria municipiului Galaţi, Teatrul Muzical "Nae Leonard" şi Shopping City Galaţi.

CONSTANŢA

Antonia, Guess Who, Vunk, Maria Radu şi Glance vor concerta de Revelion în Piaţa Ovidiu din Constanţa, unde va avea loc şi un foc de artificii, în zonă urmând să fie impuse restricţii de trafic.

Viceprimarul Constanţei Costin Răsăuţeanu spune că Revelionul organizat de municipalitate în Piaţa Ovidiu se va desfăşura sub conceptul "Meridianele veseliei" şi va fi un mega-spectacol care îi va purta pe spectatori pe aripile muzicale ale tuturor meridianelor.

"Pentru a sublinia multiculturalitatea tărâmului dobrogean vor fi incluse şi piese muzicale ale tuturor naţionalităţilor conlocuitoare, iar la miezul nopţii urarea «La mulţi ani» va fi transmisă şi în limbile turcă, tătară, aromână, greacă, armeană, idiş, bulgară. De asemenea, spectacolul de lumini şi lasere are aceeaşi tematică a prieteniei pe toate meridianele", a spus Costin Răsăuţeanu.

Potrivit lui Adrian Cârnu, reprezentantul societăţii 360 Revolution, firma care a câştigat licitaţia pentru organizarea Revelionului, programul începe la ora 18.00 cu o secţiune denumită warm up party, care ţine până la ora 22.00 şi va conţine muzică, DJ-i şi animaţie de MC.

"Programul cu artiştii importanţi începe de la ora 22.00 şi aceştia vor fi, în ordine, Antonia, Guess Who, aproximativ în jurul orei 22.45, Vunk, de la ora 23.25, Maria Radu de la ora 0.30, Glance la ora 1.10 şi Ansamblul folcloric Brâuleţul la ora 1.40. Între toate aceste momente principale, mai avem punctate show-uri de dans, intervenţii ale MC-ului, tot felul de surprize, printre care şi show-ul de lasere care este în jurul orei 23.15, dar şi spectacolul de artificii. Acesta din urmă va avea o durată de zece minute", a explicat reprezentantul firmei care organizează Revelionul în Constanţa.

Şeful ISU Dobrogea, Daniel Petrov, a spus că a fost emis acordul pentru organizarea focului de artificii în noaptea de Revelion în Piaţa Ovidiu, dar c[ este interzisă pătrunderea în Piaţa Ovidiu cu materiale pirotehnice, făclii, torţe, substanţe toxice sau substanţe incendiare.

La manifestare vor fi prezenţi 60 de jandarmi, şeful ISU estimând că la Revelionul din Piaţa Ovidiu vor participa 15.000 de persoane. Spectacolul de Revelion va putea fi urmărit în direct şi pe internet, bugetul pentru întregul eveniment fiind de 450.000 de lei.

PLOIEŞTI

La Ploieşti, autorităţile locale organizează petrecere de Revelion în aer liber în zona Palatului Culturii, din centrul oraşului.

Petrecerea va începe la ora 22.00, iar artiştii care concertează sunt Corina, Elena Gheorghe, DJ Rynno&Sylvia şi trupa Vama.

La miezul nopţii, cei ce vor petrece Revelionul în stradă vor asista la un foc de artificii care vor fi lansate din parcul din centrul oraşului.

BUZĂU

Autorităţile buzoiene au pregătit o petrecere cu foc de artificii şi concerte ale unor artişti locali şi naţionali, în Piaţa Dacia, costul manifestării din noaptea dintre ani fiind de 100 000 lei. Potrivit viceprimarului oraşului Buzău, Fănică Bârlă, petrecerea va începe joi la ora 19.00, în Piaţa Dacia. Pe scena amplasată în centrul oraşului vor urca artişti naţionali consacraţi, dar şi interpreţi din Buzău.

Petrecerea se va încheia după miezul nopţii cu un foc de artificii.

Cei care vor ieşi din case pentru a petrece în centrul oraşului îi vor putea admira pe Nina Stamate, Mario Buzoianu, Nemuritorii, Andrada, Kronos, Alexandru Petcu, Gabriela Bolocan, Teodora Bârsan, Şogoriţele si George Mitrea. De asemenea, de la petrecerea din Piaţa Dacia nu vor lipsi nici artişti naţionali aflaţi în topuri, cap de listă fiind Radu Ille, Adda şi trupa The dAdA. Petrecerea din Piaţa Dacia se va încheia după miezul nopţii cu un foc de artificii.

PITEŞTI

Şi în municipiul Piteşti autorităţile organizează petrecere în aer liber, la care va cânta Mihai Mărgineanu, peste 6.000 de persoane fiind aşteptate să petreacă trecerea în noul an în stradă.

Anul acesta, autorităţile piteştene au decis să înlocuiască focurile de artificii cu un spectacol de lumini proiectate de lasere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici