VIDEO | Autorităţile din Ecuador, în alertă. Sute de nave de pescuit chinezeşti devastează celebra rezervaţie marină Galapagos

  • Sute de vase de pescuit chinezeşti au ajuns lângă Insulele Galapagos.
  • "Suntem în stare de alertă, efectuăm operaţiuni de supraveghere şi patrulare", a spus ministrul Apărării din Ecuador, Oswaldo Jarrin.
  • Flota devastează, prin metode foarte agresive, celebra rezervaţie marină, scrie The Guardian.
  • Galapagos este inclusă de UNESCO pe lista monumentelor aflate în pericol.
2791 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Autorităţile din Ecuador, în alertă. Sute de nave de pescuit chinezeşti devastează celebra rezervaţie marină Galapagos

Ecuadorul a intrat în stare de alertă, după ce a descoperit o flotă uriaşă de nave de pescuit chinezeşti, lângă Insulele Galapagos, arhipelag care a inspirat teoria evoluţiei lui Charles Darwin, scrie The Guardian.

„Mărimea şi agresivitatea acestor nave reprezintă o ameninţare majoră pentru speciile marine aflate în Insulele Galapagos”, a semnalat Yolanda Kakabadse, fost ministru al Mediului din Ecuador. Ar fi vorba de circa 260 de nave de pescuit, majoritatea având steagurile Chinei.

Profesorul Andrew Kakabadse şi fostul primar al capitalei Quito, Roque Sevilla, cei care vor fi responsabili de elaborarea unei „strategii de protecţie”, spun că acum se fac eforturi diplomatice pentru a-i determina pe chinezi să-şi retragă flota imensă: “Pescuitul necontrolat chiar la marginea zonei protejate strică eforturile Ecuadorului de a proteja viaţa marină în Galapagos”, spune Sevilla.

Navele de pescuit chinezeşti vin în fiecare an în apele Insulelor Galapagos. În 1978, acestea au fost incluse de UNESCO pe lista monumentelor aflate în pericol. Flota de acum este cea mai mare din ultimii ani.

Galapagos are una dintre cele mai mari concentraţii de specii de rechini din lume, inclusiv rechinul-balenă şi rechinul-ciocan, aflate pe cale de dispariţie.

Insulele Galapagos sunt renumite pentru plantele lor unice şi pentru viaţa sălbatică. UNESCO descrie arhipelagul - vizitat în fiecare an de un sfert de milion de turişti - ca un „muzeu viu şi o vitrină a evoluţiei”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici