RFI Park(ing) Day: Strada Lipscani din Capitală se transformă, vineri, în "parc"

Strada Lipscani din centrul vechi al Bucureştiului se va transforma în "parc", vineri, la cea de-a şasea ediţie a PARK(ing) Day, acest manifest pentru un oraş mai verde fiind organizat de RFI România, cu susţinerea Ambasadei Franţei, sub semnul Conferinţei Paris Climat 2015.

382 afișări
Imaginea articolului RFI Park(ing) Day: Strada Lipscani din Capitală se transformă, vineri, în "parc"

RFI Park(ing) Day: Strada Lipscani din Capitală se transformă, vineri, în "parc" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

PARK(ing) Day, un manifest pentru un oraş mai verde, va avea loc vineri, între orele 10.00 - 18.00, informează organizatorii evenimentului.

Ediţia de anul acesta se va desfăşura sub semnul conferinţei Paris Climat 2015, iar în acest context vor fi prezenţi la eveniment François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, şi Medeea Marinescu, ambasadoarea Conferinţei Paris Climat 2015 în România.

Strada Lipscani din Bucureşti - zona Hanului Gabroveni - va fi acoperită, preţ de câteva ore, cu gazon viu şi redată celor care îşi doresc un oraş mai verde.

Totodată, mai multe evenimente dedicate tinerilor şi copiilor vor fi organizate de RFI şi partenerii lor.

RFI România a înscris Bucureştiul, încă din anul 2009, pe harta mondială a PARK(ing)Day, alături de oraşe precum Paris, Berlin, San Francisco, Munchen, Washington, Chicago, Bratislava, Lyon, Melbourne şi Singapore.

PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat de studioul de Artă Rebar din San Francisco, în anul 2005. El constă în aşezarea de gazon viu pe spaţiile acoperite cu beton din marile oraşe ale lumii. În anul 2011, PARK(ing) Day însemna aproape 1.000 de parcuri, în peste 160 de oraşe, din 35 de ţări şi şase continente. În mod tradiţional, PARK(ing) Day se desfăşoară la nivel mondial în a treia zi de vineri a lunii septembrie.

Franţa va găzdui şi va prezida cea de-a 21-a Conferinţă a părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21/ CMP11), cunoscută, de asemenea, sub numele de "Paris 2015", care va avea loc între 30 noiembrie şi 11 decembrie 2015.

Acesta este o reuniune crucială, deoarece trebuie să conducă la un nou acord internaţional privind clima, aplicabil tuturor ţărilor, cu scopul de a menţine încălzirea globală sub două grade Celsius. Prin urmare, Franţa va juca un rol de lider pe plan internaţional, pentru a aduce armoniza opiniile şi de a facilita căutarea unui consens al ONU, precum şi în cadrul Uniunii Europene, care are un loc important în negocierile privind clima.

De peste de 20 de ani, RFI România difuzează programe, în limbile română şi franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii.

Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 200.000 de oameni în întreaga ţară. Redactorul-şef al RFI România este jurnalistul Luca Niculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici