Richard Burton va primi postum o stea pe Hollywood Walk of Fame, alături de cea a lui Liz Taylor

Actorului Richard Burton îi va fi acordată postum, pe 1 martie, de ziua Ţării Galilor, o stea pe celebra alee a celebrităţilor din Hollywood, chiar lângă cea care poartă numele actriţei Elizabeth Taylor, cu care el a fost căsătorit de două ori.

137 afișări
Imaginea articolului Richard Burton va primi postum o stea pe Hollywood Walk of Fame, alături de cea a lui Liz Taylor

Richard Burton va primi postum o stea pe Hollywood Walk of Fame, alături de cea a lui Liz Taylor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul urmează unei ample campanii şi coincide cu cea de-a 50-a aniversare a filmului "Cleopatra", ai cărui protagonişti au fost Richard Burton şi Elizabeth Taylor şi care a însemnat debutul poveştii lor de iubire în viaţa reală, informează bbc.co.uk.

În prezent, mai mult de 2.400 de celebrităţi au o stea pe Hollywood Walk of Fame, printre care Ray Milland, Sir Anthony Hopkins, Sir Tom Jones, toţi trei originari din Ţara Galilor.

Anna Martinez, reprezentantă a Camerei de Comerţ de la Hollywood, care acordă stelele, consideră că locul în care va fi amplasată steaua lui Richard Burton, lângă cea a lui Liz Taylor, "este perfect", deoarece nu puţini sunt aceia care îşi amintesc numele celebrului actor în combinaţie cu cel al actriţei.

"Oamenii nu şi-l amintesc drept cel care l-a întruchipat cel mai bine pe Winston Churchill, rol considerat una dintre cele mai bune performanţe actoriceşti ale sale, şi este interesant modul în care, deşi nu a fost premiat cu niciun Oscar, a fost ales momentul aniversar pentru a i se acorda această stea", spune Martinez. "Există încă o nostalgie pentru actorii de la Hollywood", a continuat aceasta.

Burton, fiul unui miner din Oxford, era un actor de teatru faimos atunci când a cunoscut-o pe Taylor, la rândul ei celebră în roluri de cinema. Curând, ei au devenit unul dintre cele mai celebre cupluri, atât în faţa, cât şi în spatele camerei de filmat. Cei doi au mai avut interpretări notabile în filme precum "Îmblânzirea scorpiei" şi "Cui i-e frică de Virginia Woolf?".

Richard Burton şi Elizabeth Taylor s-au căsătorit prima dată în 1964, mariajul lor durând 10 ani. S-au recăsătorit în 1975, în Botswana, însă cea de-a doua căsătorie a lor a durat numai până în vara următoare. Burton a fost căsătorit de cinci ori de-a lungul vieţii.

Actorul a fost nominalizat la Oscar de şapte ori, însă nu a primit niciodată distincţia.

Richard Burton a murit în august 1984, din cauza unei hemoragii cerebrale, la fel cum a decedat şi tatăl său.

BBC a anunţat recent că va difuza un film care va prezenta relaţia Burton-Taylor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici