Richard Gere, premiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Actorul american Richard Gere va primi un premiu pentru întreaga carieră - Globul de Cristal - la cea de-a 50-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, care se va desfăşura în perioada 3 - 11 iulie, informează variety.com.

357 afișări
Imaginea articolului Richard Gere, premiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Richard Gere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Festivalul de la Karlovy Vary se va deschide cu filmul "Time Out of Mind", de Oren Moverman, în care Richard Gere interpretează rolul unei persoane fără adăpost din New York-ul zilelor noastre, care mai are o singură speranţă - aceea de a-şi revedea fiica.

Printre rolurile majore interpretate de Richard Gere într-o carieră prestigioasă, site-ul festivalului din Republica Cehă menţionează prestaţiile sale din "American Gigolo", de Paul Schrader, şi "Ofiţer şi gentleman", de Taylor Hackford - care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului "Cotton Club", de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din "Afaceri interne"; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantică "Frumuşica/ Pretty Woman", care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Printre celelalte filme menţionate de organizatorii festivalului se află drama romantică "Sommersby", de Jon Amiel, musicalul "Chicago" - pentru care a câştigat un Glob de Aur - şi "Dr. T şi femeile", un delicat studiu al relaţiilor, regizat de Robert Altman.

Festivalul ceh va proiecta, de asemenea, în onoarea starului american filmul "Franny", de Andrew Renzi, o dramă despre un filantrop care se implică în viaţa unui cuplu de tineri căsătoriţi, încercând să compenseze traumele trecutului. Andrew Renzi va participa la rândul său la acest festival, pentru a-şi prezenta filmul în faţa spectatorilor, alături de Richard Gere.

Printre ceilalţi invitaţi de onoare ai festivalului din acest an se va afla şi Harvey Keitel, care a fost recompensat cu Globul de Cristal - un premiu atribuit pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea cinematografiei mondiale - în anul 2004. Harvey Keitel va prezenta la Karlovy Vary noul film al regizorului Paolo Sorrentino, "Youth", în care celebrul actor american joacă alături de Michael Caine.

Un alt invitat special va fi starul primului film din franciza "Fifty Shades of Grey", actorul nord-irlandez Jamie Dornan. El îl va însoţi pe regizorul Sean Ellis pentru a-şi prezenta noul său film, "Anthropoid", ale cărui filmări vor începe luna viitoare în Republica Cehă. Filmul prezintă asasinarea liderului nazist Reinhard Heydrich de trupele paramilitare cehe din Al Doilea Război Mondial. Jamie Dornan va juca rolul patriotului ceh Jan Kubis.

La Karlovy Vary va fi premiat şi regizorul Ryan Fleck, care îşi va prezenta noul său film, "Mississippi Grind", pe care l-a regizat în tandem cu Anna Boden. Regizorul Saverio Constanzo şi actriţa Alba Rohrwacher vor prezenta filmul lor "Hungry Hearts" în faţa spectatorilor prezenţi la Karlovy Vary.

George A. Romero, creatorul unor filme horror culte, precum "Noaptea morţilor vii/ Night of the Living Dead", se numără şi el printre invitaţii speciali ai festivalului, unde va prezenta o versiune restaurată a filmului "Tales of Hoffmann".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici