Ridley Scott va realiza un serial inspirat de romanul "3001: Odiseea finală" al lui Arthur C. Clarke

Cineastul britanic Ridley Scott va realiza un serial SF inspirat din cel de-al patrulea roman al seriei "Odiseea spaţială", "3001: Odiseea finală", scris de Arthur C. Clarke.

138 afișări
Imaginea articolului Ridley Scott va realiza un serial inspirat de romanul "3001: Odiseea finală" al lui Arthur C. Clarke

Ridley Scott va realiza un serial inspirat de romanul "3001: Odiseea finală" al lui Arthur C. Clarke

Ridley Scott va realiza un serial de televiziune pentru canalul prin cablu american SyFy inspirat din cel de-al patrulea roman al seriei "Odiseea Spaţială", a lui Arthur C. Clarke, celebră după ecranizarea primului volum, "2001: O odisee spaţială", de regizorul Stanley Kubrick, potrivit lepoint.fr.

În "3001: Odiseea finală", roman publicat în 1997, trupul congelat al lui Frank Poole se află în derivă prin spaţiu de o mie de ani. Un grup de cercetători îl readuce la viaţă, iar Frank descoperă schimbările de pe planetă. Oamenii au construit patru turnuri uriaşe, cu o înălţime de 36 de kilometri, în Africa, Asia, America şi Oceania. Lipseşte turnul Europei, interzis de autorităţi, iar Frank încearcă să afle motivul.

"Am fost întotdeauna un fan al extraordinarei serii «Odiseea Spaţială» a lui Clarke şi bineînţeles al adaptării lui Kubrick a primului volum. Sunt încântat să iau parte la transmiterea acestei moşteniri mai departe şi să continuu marea tradiţie cinematografică pe care această poveste şi autorii săi o merită", a declarat Ridley Scott.

Scenariul şi producţia noului serial vor fi semnate de Stuart Beattie, care a realizat "Eu, Frankenstein" şi a scris scenariile seriei "Piraţii din Caraibe".

Canalul de televiziune american prin cablu SyFy va demara producţia noii serii la sfârşitul acestui an.

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma şi Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) şi "Elicopter la pământ!" (2001) -, a câştigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy şi BAFTA şi este renumit pentru stilul său cu un puternic impact vizual şi pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numără "Alien" (1979), "Vânătorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007) şi "Un ghem de minciuni" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici