Ringo Starr a devenit Comandor al Artelor şi al Literelor - FOTO

Ringo Starr, fostul toboşar al trupei The Beatles, a fost decorat de ambasadorul Franţei la Monaco cu titlul de Comandor al Artelor şi al Literelor, informează lefigaro.fr.

139 afișări
Imaginea articolului Ringo Starr a devenit Comandor al Artelor şi al Literelor - FOTO

Ringo Starr a devenit Comandor al Artelor şi al Literelor - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul muzician britanic, în vârstă de 73 de ani, a primit această distincţie, marţi seară, cu ocazia unei expoziţii de artă în care au fost prezentate două dintre tablourile sale. Ringo Starr a primit decoraţia din mâinile ambasadorului Franţei la Monaco, Hugues Moret.

Muzicianul din Liverpool, care a fost toboşarul trupei The Beatles din 1962 până la destrămarea acestui grup în 1970, a fost şi solistul care a interpretat câteva cântece celebre din repertoriul The Beatles, precum "Yellow Submarine".

Ringo Starr a acceptat cu această ocazie să participe la o şedinţă fotografică în faţa Muzeului Oceanografic din Monaco, în care este expus un vechi subarin galben, alături de soţia sa Barbara Bach.

Muzicianul, care continuă să susţină concerte şi turnee muzicale, a dezvăluit că este pasionat de arta creată pe computer: "Ador să pictez pe computer, e foarte rapid. Sunt toboşar, dar pot să fac şi alte lucruri! Să pictez, să trăiesc, să respir!".

Două dintre tablourile sale, portrete colorate ale unor personaje cu trăsături copilăreşti, sunt prezentate în această expoziţie care va rămâne deschisă până pe 13 octombrie la Muzeul Oceanografic din Monaco, organizată pentru a prezenta pasiunile secrete ale unui număr de 27 de artişti din domenii diferite. Printre aceştia se află şi alte vedete ale muzicii din anii '70-'80, precum Paul McCartney, Bob Dylan, Graham Nash şi Ronnie Wood.

Ringo Starr nu este primul membru al trupei The Beatles care a primit o decoraţie franceză: pe 8 septembrie 2012, Paul McCartney a primit Legiunea de Onoare din mâinile preşedintelui Republicii Franceze, François Hollande, pentru "servicii deosebite aduse muzicii". Paul McCartney şi-a înscris astfel numele, alături de Barbra Streisand şi Liza Minnelli, pe lista cântăreţilor celebri care au fost recompensaţi cu cea mai înaltă distincţie onorifică franceză.

Toboşarul trupei The Beatles este însă primul muzician de prim rang care a primit această decoraţie în Franţa, deşi a primit multe alte distincţii. În 1965, Ringo Starr şi ceilalţi trei membri ai grupului The Beatles, John Lennon, Paul McCartney şi George Harrison, au devenit membri ai Ordinului Imperiului Britanic. Cei patru muzicieni au fost incluşi, în calitate de grup, în Rock and Roll Hall of Fame în 1988. Totuşi, în timp de Lennon, McCartney şi Harrison au fost incluşi şi individual în Rock and Roll Hall of Famme pentru carierele lor solo (1994, 1999 şi 2004), Ringo Star nu a primit încă această distincţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici