Rita Ora dă în judecată casa de discuri a lui Jay-Z şi o acuză de "abandon"

Cântăreaţa Rita Ora a intentat un proces împotriva Roc Nation, renumita casă de discuri a rapperului Jay-Z, deoarece contractul pe care artista l-a semnat când avea 18 ani "violează legile Californiei şi este neexecutoriu", informează nme.com.

408 afișări
Imaginea articolului Rita Ora dă în judecată casa de discuri a lui Jay-Z şi o acuză de "abandon"

Rita Ora dă în judecată casa de discuri a lui Jay-Z şi o acuză de "abandon"(Imagine: Rita Ora Facebook)

Cântăreaţa în vârstă de 25 de ani, membru în juriul competiţiei britanice "X Factor", s-a alăturat casei de discuri Roc Nation când avea 18 ani.

Pe 17 decembrie, Rita Ora a depus o plângere la Curtea Superioară din Los Angeles. Potrivit Billboard, Rita Ora a spus că se consideră "orfană", abandonată de Roc Nation, care, în prezent, manifestă interes în managementul sportiv şi Tidal, serviciu de streaming aflat în competiţie cu Spotify şi Apple Music.

"Când Rita a semnat (contractul. n.r.), Roc Nation şi directorii executivi erau foarte implicaţi în activitatea ei ca artistă. Odată ce interesele Roc Nation s-au diversificat, au fost mai puţine resurse disponibile, iar compania a suferit o schimbare de directori. Cei care au sprijinit-o pe Rita la casa de discuri au plecat sau se ocupă de alte activităţi, până la punctul în care ea nu mai are nicio relaţie cu nimeni din companie", se arată în plângerea redactată de cântăreaţă.

De asemenea, Rita Ora numeşte Roc Nation o casă de discuri "diminuată", cu "puţini artişti care au statutul de superstar şi au, cu adevărat, valoare". Muzica Ritei Ora este în continuare distribuită de Sony, chiar şi după ce casa de discuri a schimbat, în 2013, partenerul de distribuţie, colaborând cu Universal.

La şapte ani de când a semnat contractul cu Roc Nation, Ora se foloseşte de secţiunea 2855 din Codul Muncii, cunoscută ca "Regula de şapte ani", şi încearcă să părăsească casa de discuri. Acesta regulă a mai fost folosită în 1944 de actriţa Olivia De Haviland, care a reuşit atunci să părăsească compania Warner Bros.

Rita Ora, născută pe 23 noiembrie 1990, este o cântăreaţă, compozitoare şi actriţă britanică de origine kosovară. Artista a debutat în 2012, cu albumul "Ora", pe care au fost incluse single-uri precum "R.I.P." şi "How We Do (Party)". În 2013, Rita Ora a fost nominalizată de trei ori la BRIT Awards. Primul single de pe cel de-al doilea album al său, "I Will Never Let You Down", a debutat în topul UK Singles Chart în 2014, Ora devenind astfel a doua cântăreaţă solo britanică cu patru single-uri pe prima poziţia în Marea Britanie, după Geri Halliwell.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici