Robbie Williams caută investitori pentru următorul său album

Cântăreţul britanic Robbie Williams vrea să-şi vândă jumătate din drepturile pentru următorul album unor investitori financiari, ca alternativă la contractul cu casele de discuri.

29 afișări
Imaginea articolului Robbie Williams caută investitori pentru următorul său album

Robbie Williams caută investitori pentru următorul său album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul britanic Robbie Williams ar putea să-şi vândă jumătate din drepturile pentru următorul album, turneu de promovare şi câştiguri din sponsorizări unor investitori privaţi, printr-un contract în valoare de 83 de milioane de dolari.

Fostul membru al trupei Take That se află la finalul unui contract pe o perioadă de patru ani, în valoare de 55 de milioane de lire sterline, cu casa britanică de discuri EMI. În prezent, managerii cântăreţului caută potenţiali parteneri în rândul investitorilor privaţi.

"Ne aflăm în negocieri cu mai multe case de discuri pentru un viitor contract cu Robbie Williams, dar fireşte că luăm în considerare toate categoriile de investitori, inclusiv instituţii financiare", a spus Tim Clark, unul dintre consilierii lui Williams.

Proiectul investiţional implică acordarea unei sume în avans de către partenerii financiari, cu speranţa că, ulterior, câştigurile ar putea depăşi investiţia.

Robbie Williams nu este primul care ia în considerare o astfel de formulă de finanţare. David Bowie, care a lansat trupa Bowie Bond în 1997, a obţinut o garanţie în valoare de 55 de milioane de dolari din partea unor parteneri financiari, în schimbul unui procent din veniturile rezultate din vânzarea cântecelor sale pe următorii zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici