Robert Pattinson va juca într-un film despre capturarea lui Saddam Hussein

Actorul britanic Robert Pattinson, devenit celebru cu rolul vampirului Edward Cullen din franciza "Amurg/ Twilight", va juca în thrillerul "Mission: Blacklist", un film despre capturarea lui Saddam Hussein.

287 afișări
Imaginea articolului Robert Pattinson va juca într-un film despre capturarea lui Saddam Hussein

Robert Pattinson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jean-Stephane Sauvaire va regiza acest film, pe baza unui scenariu scris de Erik Jendresen, informează variety.com.

Erik Jendresen a avut ca sursă de inspiraţie romanul "Mission: Black List #1", scris de ofiţerul specializat în anchete militare şi interogatorii Eric Maddox şi de Davin Seay.

"Mission: Blacklist" prezintă povestea comandoului militar pornit în căutarea dictatorului Saddam Hussein, dar şi a comandantului acelei trupe de elită, Eric Maddox - care va fi interpretat de Robert Pattinson.

Robert Pattinson va putea fi văzut în curând pe marile ecrane în lungmetrajul "Cosmopolis", regizat de David Cronenberg, ce va avea premiera la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Cel mai recent film regizat de Jean-Stephane Sauvaire, intitulat "Johnny Mad Dog", a avut premiera tot la Cannes, în urmă cu patru ani, unde a fost recompensat cu Regard Hope Award.

Robert Pattinson a încheiat deja filmările pentru ultimul film din seria "Twilight", care va fi lansat pe marile ecrane pe 16 noiembrie. După rolul din această franciză, actorul britanic a putut fi văzut în alte două pelicule lansate recent: "Apă pentru elefanţi/ Water for Elephants" (2011) şi "Bel Ami" (2012).

Saddam Hussein a fost capturat de armata americană pe 13 decembrie 2003, în oraşul său natal Tikrit. Dictatorul irakian a fost condamnat la moarte pe 5 noiembrie 2006 şi executat prin spânzurare pe 29 decembrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici