Roberto Gucci a murit

Creatorul de modă Roberto Gucci, nepotul celebrului fondator al casei Gucci, a murit din cauza unei maladii incurabile, joi, în locuinţa sa din Bagazzano (Florenţa), a anunţat familia acestuia, citată de adnkronos.com.

636 afișări
Imaginea articolului Roberto Gucci a murit

Roberto Gucci a murit (Imagine: Stirileprotv.ro)

Roberto Gucci a fost unul dintre membrii cei mai activi ai dinastiei fondate de bunicul său, Guccio Gucci, la începutul secolului trecut.

Roberto Gucci s-a născut pe 29 noiembrie 1932 şi este fiul lui Aldo Gucci şi al englezoaicei Elisabeth Pryce. Era căsătorit cu Drusilla dei Duchi Caffarelli şi a avut şase copii. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 31 octombrie, la Florenţa.

Ştirea despre moartea lui Roberto Gucci vine la doar câteva zile după ce revista Variety anunţase că Angelina Jolie va juca rolul unei femei fatale în "Gucci", o dramă regizată de Ridley Scott, despre crimele şi decadenţa care au marcat familia Gucci, ce a înfiinţat o adevărată dinastie în lumea modei.

Casa Gucci a fost înfiinţată de Guccio Gucci, care a deschis un atelier de pielărie în 1904, transformat ulterior de fiul acestuia, Aldo, într-o multinaţională, cu magazine în toată lumea. În prezent, casa Gucci aparţine Gucci Group, deţinut de trustul francez Pinault-Printemps-Redoute (PPR). În 2008, Gucci Group a generat venituri de 2,4 miliarde de dolari pe plan mondial, potrivit Business Week şi s-a clasat pe poziţia a 45-a în clasamentul primelor 100 de branduri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici