Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga la gala MTV Video Music Awards va fi conservată

Controversata rochie realizată din fâşii de carne de vită purtată de Lady Gaga la gala premiilor MTV Video Music, care a avut loc pe 12 septembrie, va fi conservată prin uscare, informează accesshollywood.com.

493 afișări
Imaginea articolului Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga la gala MTV Video Music Awards va fi conservată

Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga la gala MTV Video Music Awards va fi conservată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Designerul Franc Fernandez, care a creat rochia, a declarat: "Rochia va trece printr-un proces de uscare, după care va fi «arhivată»".

După gala MTV Video Music Awards, Lady Gaga, recompensată atunci cu opt trofee, şi-a explicat alegerea vestimentară. "Ei bine, nu este vorba de lipsă de respect faţă de cei care sunt vegetarieni. După cum ştiţi, sunt cea mai înţelegătoare fiinţă de pe faţa pământului", a declarat Lady Gaga în emisiunea realizată de Ellen DeGeneres.

"Deşi a dat naştere la mai multe interpretări, pentru mine semnifică faptul că trebuie să ne ridicăm şi să luptăm pentru drepturile noastre dacă nu vrem să fim tratate ca o bucată de carne. Iar eu nu sunt o bucată de carne", a spus aceasta.

În ziua următoare, preşedintele PETA, Ingrid Newkirk, a emis un comunicat prin care a condamnat utilizarea în acest mod a animalelor.

Recent, Lady Gaga a pozat îmbrăcată în carne crudă pentru coperta ediţiei japoneze a Hommes Vogue, stârnind astfel protestele asociaţiei pentru protecţia animalelor People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Activiştii pentru drepturile animalelor au fost furioşi din cauză că Lady Gaga a pozat îmbrăcată doar în nişte bucăţi de carne roşie crudă pe post de bikini.

Preşedinta PETA, Ingrid Newkirk, a declarat atunci: "Slujba lui Lady Gaga este de a face lucruri bizare, iar acesta este cu siguranţă un lucru bizar, pentru că ar trebui să eviţi să pui carne pe sau în corpul tău". "Indiferent de cât de frumos este prezentată, carnea unui animal torturat este carnea unui animal torturat", a mai spus aceasta. "Carnea reprezintă violenţa sângeroasă şi suferinţa, deci dacă asta voiau să arate asta au obţinut", a adăugat Newkirk.

Anul trecut, şefii PETA au rugat-o pe Lady Gaga să pozeze nud pentru campania lor Rather Go Naked than Wear Fur ("Mai degrabă goală decât să port blană"), după ce aceasta spusese că nu va mai purta niciodată piei de animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici