România a stabilit un nou record Guinness pentru cea mai mare salată din lume - FOTO

România a intrat în Guinness World Records cu cea mai mare salată din lume, care a cântărit 19,05 tone şi a fost pregătită duminică la un complex comercial din Pantelimon.

500 afișări
Imaginea articolului România a stabilit un nou record Guinness pentru cea mai mare salată din lume - FOTO

România a stabilit un nou record Guinness pentru cea mai mare salată din lume

Eforturile a peste 1.100 de voluntari, dintre care jumătate elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, au fost încununate cu stabilirea unui nou record mondial la categoria "cea mai mare salată din lume", cu aproape 6 tone mai mult decât recordul precedent, reuşit în 2010, de Grecia

Voluntarii au lucrat timp de şapte ore la prepararea salatei, având la dispoziţie 23 de tone de ingrediente (roşii, castraveţi, salată iceberg, ardei gras, morcovi, ceapă, măsline, ulei de măsline şi sare).

Liana Stanciu, alături de reprezentantul Guinness World Records Seyda Subasi Gemici au dat startul, duminică, la ora 10.00, în prezenţa ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, şi a altor personalităţi.

Cel care a tăiat primele legume a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, urmat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Mihai Barbu, şi alte personalităţi locale. 

În timp ce tonele de legume umpleau vasul uriaş de 17,92 de metri lungime, 2,94 de metri lăţime şi 53 de centimetri adâncime, în standurile amenajate în pavilionul Exporom se desfăşurau activităţi cu tematică de sănătate şi nutriţie. 

Cu excepţia salatei iceberg, a măslinelor şi a uleiului de măsline, toate ingredientele au fost de provenienţă românească. Imediat după deschidere, ministrul Daniel Constantin a declarat că va discuta cu reprezentanţii lanţurilor de supermarketuri pentru a-i determina să amenajeze spaţii speciale destinate comercializării legumelor româneşti. 

O mână de ajutor la pregătirea salatei au dat familia lui Mugur Mihăescu, vedeta trupei Vacanţa Mare, turişti din SUA, Slovacia, Serbia şi Bulgaria, dar şi o bunică de 80 de ani, venită alături de nepotul ei. Doamna în etate a fost un adevărat exemplu de hărnicie şi rezistenţă, rămânând până la anunţul oficial. După ce reprezentantul Guinness a anunţat stabilirea recordului, salata a fost împărţită celor prezenţi, dar şi distribuită oamenilor nevoiaşi. Resturile de legume au fost donate unei ferme de animale din Pantelimon. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici