România este prima ţară din turneul mondial "The Michael Jackson Tribute"

Spectacolul de pe 7 iulie din Piaţa Constituţiei va fi primul din cadrul turneului "The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest" organizat de echipa regelui pop, biletele fiind deja puse în vânzare de marţi.

1716 afișări
Imaginea articolului România este prima ţară din turneul mondial "The Michael Jackson Tribute"

România este prima ţară din turneul mondial "The Michael Jackson Tribute"

Pe 7 iulie, Music Management Event aduce echipa lui Michael Jackson în România, în Piaţa Constitutiei, pe 7 iulie, începând cu ora 19:00.

Astfel, Jennifer Batten (cea care a fost chitarista solo al lui Michael timp de zece ani), LaVelle Smith Jr (coregraf şi principal dansator pentru turneele "Dangerous", "Bad" şi "History"), Michael Prince (inginerul de sunet al înregistrărilor şi supervizorul de sunet pentru concerte şi apariţiile televizate), Sam Sims (basist) şi restul echipei lui Michael Jackson se întâlnesc din nou pe aceeaşi scenă, la şapte ani de la dispariţia regelui pop, pentru un tribut care va îmbina hit-urile promovate în turneele "Bad" şi "Dangerous".

Vocea pe care publicul o va auzi va aparţine unui imitator al lui Michael Jackson, despre care organizatorii nu au oferit detalii, deocamdată.

După mai bine de doi ani de negocieri, familia lui Michael Jackson a fost de acord ca toată echipa megastarului (de la inginer de sunet, chitarist, basist, până la coregraf, dansatori etc) să se reunească special pentru tributul din Piaţa Constituţiei.

La 20 de ani de la a doua venire a lui Michael Jackson în România, show-ul artistului revine la Bucureşti.

Biletele au fost puse în vânzare marţi, 5 aprilie, şi se pot achiziţiona prin reţeaua Eventim. În funcţie de categorie, preţul unui bilet variază între 80 şi 450 de lei.

Prima venire a Regelui în ţara noastră a fost pe 1 octombrie 1992, când cariera lui Michael Jackson era la apogeu. Pentru România acelor vremuri, evenimentul era atât de important, încât nu a avut doar o mare importanţă artistică, ci şi una politică. Michael Jackson inclusese în turneul sau mondial, "Dangerous World Tour", o mică ţară proaspăt eliberată din strâmtoarea comunismului, aminteşte Music Management Event.

Artistul a ajuns la Cotroceni, unde preşedintele Ion Iliescu l-a primit ca pe un veritabil şef de stat. Două Boeing-uri 747, peste 230 de persoane şi o scenă de 77 de metri lungime. Acestea erau, în 1992, primele detalii care şocau publicul român, în aşteptarea primului mare concert de după 1989: la Bucureşti, venea Michael Jackson.

Cântăreţul şi dansatorul care înnebunise o lume întreagă cu "Thriller", "Bad" sau "Billie Jean", inclusese în turneul sau "Dangerous World Tour" şi mică ţara fostă comunistă. Până şi Ludovic Spiess, ministrul Culturii de atunci, era impresionat, spunând că spectacolul nu are doar conotaţii culturale, ci şi politice.

Regele muzicii pop a concertat în 1996, pentru a două oară, la Bucureşti, aducând noul sau turneu "HIStory". Seria concertelor debutase atunci doar cu o săptămâna înainte, România fiind a treia oprire a lungului şir de spectacole, după Praga şi Budapesta.

Deşi pentru a două oară în România, Michael Jackson a reprezentat un interes extraordinar pentru publicul român, concertul "HIStory Tour Bucureşti" reprezentând un etalon pentru iubitorii de concerte pop. Pe Stadionul Naţional aveau să participe peste 80.000 de fani, cu 10.000 mai mult decât era estimat. Sâmbătă, 14 septembrie 1996, la ora 08:00 dimineaţa, porţile stadionului erau luate cu asalt de primii spectatori dornici să-l vadă pe Michael Jackson. Erau fani sosiţi cu trenul din mai toată ţară.

Cu vânzări de albume ce depăşesc 750 de milioane de unităţi, inclusiv "Thriller", cel mai vândut album al tuturor timpurilor, Michael Jackson este un simbol al multor generaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici