"Românii au talent", lider de audienţă. Peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit semifinala

Pro TV a fost lider de audienţă vineri seară, când peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit prima semifinală din noul sezon al emisiunii "Românii au talent", în minutul de aur, înregistrat la 21.21.

3919 afișări
Imaginea articolului "Românii au talent", lider de audienţă. Peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit semifinala

"Românii au talent", lider de audienţă. Peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit semifinala

Ediţia de vineri a emisiunii "Românii au talent" a fost şi semifinala cu cele mai bune cifre de audienţă înregistrate de la lansarea programului şi până în prezent, informează Pro TV.

Peste 6,5 milioane de români au urmărit prima semifinală din acest sezon în minutul de maximă audienţă, de la 21.21, înregistrând în acel moment audienţe de 13 ori mai mari decât Antena 1, cu 35 de puncte de rating şi 54,7% cota de piaţă, în timp ce Antena a avut 2,6 puncte de rating şi 4% cota de piaţă.

Audienţa medie înregistrată de emisiune pe tot parcursul ei (20.30 - 00.07) a anihilat competiţia, Pro TV situându-se la distanţă uriaşă faţă de următoarele clasate, la nivelul tuturor categoriilor de public.

La nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, Pro TV obţinea audienţe de 6 ori mai mari decât Antena 1, 25,3 puncte de rating şi 53,7% cota de piaţă, faţă de 4 puncte de rating şi 8,6% cota de piaţă.

La nivelul publicului din întreaga Românie, diferenţa este şi mai mare, Pro TV înregistrând 26,5 puncte de rating şi 47,9% cota de piaţă, fiind urmărită pe tot parcursul ei de peste 5 milioane de români, în timp ce Antena 1 se clasa abia pe locul al treilea, după Kanal D, cu 3,3 puncte de rating şi 5,9% cota de piaţă.

ProTV se situează tot în fruntea clasamentului şi la nivelul întregului public din mediul urban, cu 24,4 puncte de rating şi 46,6% cota de piaţă, urmat de Antena 1, cu 3,9 puncte de rating şi 7,4% cota de piaţă.

Fie că au cântat la acordeon sau cu vocea, au prezentat numere de dans irlandez, acrobaţii cu bicicleta sau cu tacul de biliard, au interpretat melodii din repertoriul clasic sau au prezentat momente speciale de parkour sau ventrilocie, cele 12 numere cu care s-au prezentat primii semifinalişti au încercat să impresioneze pentru a putea ajunge în marea finala din 10 mai.

Cea care s-a clasat pe primul loc în topul preferinţelor publicului, obţinând cel mai mare număr de voturi, a fost Gabriela Artene din Iaşi, doamna cu voce de soprană care, la 58 de ani, a demonstrat că niciodată nu este prea târziu pentru a-ţi împlini un vis.

Unul dintre numerele care i-a ridicat pe cei trei juraţi - Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre - în picioare şi a adus publicul în delir a fost numărul de magie şi mentalism al lui Vlad Grigorescu, un tânăr de 26 de ani din Bucureşti care a fost trimis în urma voturilor publicului direct în finală.

Pentru ocuparea locului al treilea şi un loc în finală, lupta s-a dat între Orheanu Ştefan, de 13 ani, cu al său număr de dans irlandez, şi momentul de acordeon clasic oferit de Ghenadie Rotari. Andra l-a declarat preferatul său numărul de dans irlandez al lui Ştefan Orheanu, în timp ce Andi Moisescu şi Mihai Petre au considerat că cel care merită să meargă mai departe în finală este Ghenadie Rotari, tânărul de 21 de ani, din Chişinău.

Astfel, în urma deciziei juriului şi a voturilor telespectatorilor, în finală vor merge Artene Gabiela, Vlad Grigorescu şi Ghenadie Rotari.

Premiul cel mare de 120.000 de euro este acordat de COSMOTE

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici