Românii fură gumă de mestecat din Marea Britanie şi o folosesc ca monedă de schimb în România

Românii fură mii de pachete de gumă de mestecat din supermarketurile din Marea Britanie pe care le vând apoi magazinelor din România, ce le folosesc ca rest.

343 afișări
Imaginea articolului Românii fură gumă de mestecat din Marea Britanie şi o folosesc ca monedă de schimb în România

Gumă de mestecat furată din Marea Britanie, folosită ca rest în magazinele din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia britanică a semnalat 12 cazuri de furt de gumă de mestecat în districtul Shropshire, valoarea cea mai mare a prejudiciului adus ajungând la 800 de lire sterline (957 de euro), relatează Daily Mail în ediţia electronică de joi.

"Erau cetăţeni est-europeni. Au fost făcute ulterior căteva arestări", a declarat David Walton, ofiţer de poliţie, referindu-se la faptul că în urmă cu o săptămână, au reţinut o parte din membrii unei bande de români care furaseră gumă de mestecat în valoare de 700 de lire sterline (837 de euro) .

"M-am interesat şi în România, dacă mergi într-un magazin şi cumperi ceva, în schimbul restului vei primi gumă de mestecat. Probabil de aceea fură gumă - pentru că de fapt fură bani", a adăugat el. Românii "vin în Marea Britanie pentru două săptămâni cu misiunea de a comite mai multe furturi, după care pleacă acasă cu vaporul. Aceasta este crimă organizată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici