Românii preferă să facă achiziţii online de pe PC, deşi se documentează pe smartphone

Pentru comenzile online românii se bazează în continuare în număr mare pe clasicul computer personal, potrivit unei analize a agenţiei de marketing online Today’s. Story go4it.ro.

111 afișări
Imaginea articolului Românii preferă să facă achiziţii online de pe PC, deşi se documentează pe smartphone

Românii preferă să facă achiziţii online de pe PC, deşi se documentează pe smartphone (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Pentru comenzile online românii se bazează în continuare în număr mare pe clasicul computer personal, potrivit unei analize a agenţiei de marketing online Today’s. Totuşi, informarea în legătură cu produsele care urmează să fie cumpărate se face de pe smartphone. Un caz concret este cel prezentat recent de magazinul online evoMAG. Compania a anunţat că peste 40% din traficul înregistrat în magazinul său online provine de pe dispozitive mobile şi că 20% dintre posesorii de dispozitive mobile au comandat direct de pe acestea produsele.

Informaţiile prezentate de evoMAG sunt în linie cu cele publicate de Today’s. În comerţul online comenzile sunt finalizate în proporţie de 70-80% de pe PC. Potrivit Today’s, românii preferă de foarte multe ori, chiar şi în cazul magazinelor online, să plaseze comenzile telefonic, să întrebe de stocuri, de condiţiile de livrare sau să solicite alte detalii. Astfel, aproximativ 50% din comenzi sunt telefonice.

Mai multe informaţii pot fi aflate aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici