Romanul care s-a vândut cel mai repede într-un milion de copii tipărite

Romanul "Fifty Shades of Grey", al scriitoarei britanice E. L. James, a devenit volumul pentru adulţi care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vândute în format paperback.

902 afișări
Imaginea articolului Romanul care s-a vândut cel mai repede într-un milion de copii tipărite

Romanul care s-a vândut cel mai repede într-un milion de copii tipărite

Primul volum din această trilogie erotică a ajuns la pragul de 1 milion de copii vândute în doar 11 săptămâni, doborând precedentul record de 36 de săptămâni, stabilit de romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, informează bbc.co.uk.

"Fifty Shades of Grey" a doborât şi recordul pentru vânzările săptămânale de volume tipărite în format paperback, reuşind să vândă 397.889 de copii, potrivit Nielsen Bookscan. Precedentul record aparţinea volumului "The Tales of Beedle the Bard", de J.K. Rowling, care a fost vândut în 367.625 de copii, în 2008.

Cele două continuări ale primului volum din această trilogie erotică, "Fifty Shades Darker" şi "Fifty Shades Freed", s-au vândut săptămâna trecută în 245.801 de copii, respectiv 212.832 de copii.

"Fifty Shades of Grey" ocupă în prezent locul al 32-lea în topul bestsellerurilor din toate timpurile, de când Nielsen Bookscan a început să întocmească acest clasament, în 1998.

Reprezentanţii editurii Random House au declarat că nu pot să confirme cifrele pentru vânzările în format digital pentru această trilogie, adăugând că eBook-urile din această serie se află "la un nivel similar" cu vânzările de volume tipărite.

În schimb, reprezentanţii magazinului online Amazon au declarat, joi, că romanul "Fifty Shades of Grey" a devenit primul eBook din istorie care a vândut un milion de copii pentru tabletele Kindle.

Dan Brown deţine încă recordul pentru vânzările săptămânale pentru un roman lansat în format cartonat (hardback/hardcover) - volumul său "The Lost Symbol" s-a vândut în 550.964 de copii în septembrie 2009.

Romanul cu accente erotice "Fifty Shades of Grey", de autoarea britanică E.L. James, va fi în curând adaptat pentru marele ecran. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achiziţionate de studiourile Universal Pictures, iar presa americană afirmă că Angelina Jolie este dorită de reprezentanţii acestui studio hollywoodian în calitate de regizoare a primului film din serie.

Acţiunea romanului se pretează polemicilor. Inspirată iniţial din cea mai în vogă idilă în rândul adolescenţilor din acest moment, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza "Twilight", cartea romancierei E. L. James ia o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sado-masochiste ale miliardarului Christian Grey.

Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.

Romanele din trilogia "Fifty Shades" s-au vândut deja într-un singur an în peste 10 milioane de copii, iar drepturile pentru traducerea lor au fost cumpărate de edituri din 37 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici