Rusia construieşte o insulă artificială de lux în Marea Neagră

Rusia va începe să construiască, de anul viitor, o insulă artificială de lux în largul coastei staţiunii Soci, din sudul ţării, proiectul urmând a fi gata până în 2014, când vor fi organizate Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, relatează Sky News.

2668 afișări
Imaginea articolului Rusia construieşte o insulă artificială de lux în Marea Neagră

Rusia construieşte o insulă artificială de lux în Marea Neagră (Imagine: www.news.sky.com)

Micul arhipeleag, numit Insula Federală, va fi construit în Marea Neagră, va costa peste trei miliarde de lire sterline şi se va întinde pe 350 de hectare.

Potrivit sursei citate, aici vor fi construite mai multe hoteluri, două porturi, un parc acvatic şi vile de lux.

Râuri artificiale vor străbate complexul care va reprezenta o imitaţie a reţelei hidrografice a Rusiei.

Proiectul seamănă cu cele din Emiratele Unite Arabe, pentru că este realizat de aceiaşi arhitecţi olandezi care au lucrat şi la Insulele Palm şi World din Dubai.

"Chiar dacă nu am deschis sezonul de vânzări, am observat că există un mare interes în a obţine proprietăţi pe insulă", a spus purtătorul de cuvânt al dezvoltatorilor, Alexei Butsailo. "Ţinta principală sunt ruşii, care vor să locuiască lângă mare", a precizat acesta.

Acest proiect a apărut într-o perioadă în care Rusia cunoaşte un boom economic, din cauza preţurilor foarte mari la energie.

Ţara deţine, în prezent, al doilea cel mai mare număr de miliardari din lume, după Statele Unite.

Soci este o staţiune foarte populară în care se investeşte masiv pentru pregătirea Olimpiadei de iarnă din 2014, construindu-se intens de-a lungul coastei.

Şi premierul rus Vladimir Putin are o casă de vacanţă în apropierea staţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici