Russell Crowe va primi o stea pe Hollywood Walk Of Fame

Actorul Russell Crowe, premiat cu Oscar pentru rolul din "Gladiatorul", va primi, luni, cea de-a 2.404-a stea de pe Hollywood Walk Of Fame, informează monstersandcritics.com.

14 afișări
Imaginea articolului Russell Crowe va primi o stea pe Hollywood Walk Of Fame

Russell Crowe va primi o stea pe Hollywood Walk Of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această ceremonie va avea loc cu o lună înainte de lansarea pe marile ecrane a filmului "Robin Hood", care a marcat o nouă colaborare a lui Russell Crowe cu Ridley Scott, regizorul lungmetrajului "Gladiatorul".

Ron Howard, regizorul cu care Russell Crowe a colaborat la filmele "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" şi "Renăscut din cenuşă/ Cinderella Man", va fi prezent, alături de actorul australian, la această ceremonie, ce va avea loc luni după-amiază, în faţa Kodak Theatre din Los Angeles.

Russell Crowe, născut pe 7 aprilie 1964 în oraşul neo-zeelandez Wellington, a crescut în Australia şi a debutat într-un episod din serialul de televiziune australian "Spyforce", difuzat în 1972. El a abandonat şcoala la vârsta de 16 ani, dorind să devină actor şi muzician.

După ce a jucat în serialele de televiziune australiene "Neighbours" şi "Living withe the Law", Russell Crowe a debutat în cinematografie, cu rolul din lungmetrajul "Blood Oath", o dramă din 1990 despre procesul intentat autorilor unor crime de război într-un lagăr japonez.

Cariera lui Russell Crowe a urmat apoi o curbă ascendentă, actorul australian fiind distribuit în pelicule devenite între timp celebre, precum "Confruntarea/ Romper Stomper", "Mai iute ca moartea/ The Quick and The Dead", "Informatorul/ The Insider", "Semn de viaţă/ Proof of Life", "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind", "LA Confidential", "Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma" şi "Jocuri la nivel înalt/ State of Play".

Russell Crowe a primit alte două nominalizări la premiul Oscar pentru rolurile din "Informatorul/ The Insider" (2000) şi "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici