Russell Johnson, profesorul din sitcomul "Gilligan's Island", a murit la 89 de ani

Actorul american Russell Johnson, care a jucat în westernuri şi filme SF înainte de a deveni celebru în rolul profesorului din sitcomul "Gilligan's Island", difuzat pe postul CBS în anii '60, a decedat joi, din cauze naturale, la vârsta de 89 de ani.

70 afișări
Imaginea articolului Russell Johnson, profesorul din sitcomul "Gilligan's Island", a murit la 89 de ani

Russell Johnson (Imagine: Wikipedia)

Sitcomul "Gilligan's Island", ce urmăreşte peripeţiile unui grup de patru bărbaţi şi trei femei, eşuaţi pe o insulă necartografiată, a fost creat de producătorul Sherwood Schwartz şi a fost difuzat, timp de trei sezoane, pe postul CBS, între anii 1964 şi 1967.

Russell Johnson a jucat, de asemenea, în westernul "Law and Order" (1953), de Nathan Juran, alături de Ronald Reagan, viitorul preşedinte al Statelor Unite, şi în filmele SF "It Came from Outer Space" (1953), "This Island Earth" (1955) şi "Attack of the Crab Monsters" (1957).

Actorul a mai fost, de asemenea, distribuit în serialele rivale din anii '80 "Dallas" şi "Dinastia".

Russell Johnson s-a născut în 1924, în Pennsylvania, şi a fost trimis la un internat, împreună cu fraţii săi, după moartea tatălui.

Johnson a fost căsătorit de trei ori şi a avut doi copii biologici şi un copil vitreg. Unul dintre fiii săi, David, a murit de SIDA în 1994, la vârsta de 39 de ani, actorul implicându-se ulterior în strângerea de fonduri pentru sprijinirea luptei împotriva acestei maladii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici