Salma Hayek va primi Legiunea de Onoare din partea preşedintelui Nicolas Sarkozy

Actriţa mexicană Salma Hayek, în vârstă de 45 de ani, va primi Legiunea de Onoare din partea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, în cadrul unei recepţii oficiale ce va fi organizată la Palatul Elysée din Paris, în prima parte a acestui an.

229 afișări
Imaginea articolului Salma Hayek va primi Legiunea de Onoare din partea preşedintelui Nicolas Sarkozy

Salma Hayek (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salma Hayek, căsătorită cu omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault, cu care are o fiică, Valentina, în vârstă de patru ani, va primi Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, informează contactmusic.com.

Printre personalităţile din cinematografie care au fost recompensate în trecut cu aceeaşi distincţie se numără Robert Redford, Clint Eastwood şi Robert De Niro.

Actriţa mexicană nu va merge singură la ceremonia de înmânare a medaliei, întrucât socrul ei, magnatul Francois Pinault va fi ridicat în cadrul aceleiaşi ceremonii la rangul de Înalt Ofiţer al Legiunii de Onoare.

Legiunea de Onoare a fost înfiinţată de generalul francez Napoleon Bonaparte în 1802 cu scopul de a recompensa serviciile deosebite aduse Franţei. Spre deosebire de Ordinul Imperiului Britanic, care este acordat doar cetăţenilor britanici, Legiunea de Onoare poate fi acordată şi cetăţenilor străini.

Salma Hayek este una dintre cele mai exotice frumuseţi de la Hollywood. Ea a fost nominalizată la Oscar pentru portretul pictoriţei mexicane Frida Kahlo din "Frida" (2002). Salma Hayek este producătorul executiv al celebrului serial de televiziune american "Betty cea urâtă din New York".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici