Salvamontiştii bistriţeni, alertaţi... din dragoste!

Salvamontiştii bistriţeni care au fost alertaţi, vineri, că un bărbat s-a rătăcit în Munţii Călimani, au stabilit că apelul a fost făcut de o studentă din Bucureşti care a sunat, fără motiv, la dispeceratul naţional Salvamont susţinând că prietenul ei, un profesor universitar, s-a pierdut în munţi.

19 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii bistriţeni, alertaţi... din dragoste!

Salvamontiştii bistriţeni, alertaţi... din dragoste! (Imagine din arihva Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa, Marcel Berbecar, a declarat că, în urma investigaţiilor făcute, şi pe baza informaţiilor obţinute de la fată, salvamontiştii au reuşit să dea de urma profesorului, care îşi petrecerea Revelionul împreună cu familia, la Piatra Neamţ.

"Nu ştiu cine este mai vinovat, domnul profesor, care i-a trimis studentei mesaje că vede lupii, că e speriat, în timp ce era cu familia la Revelion, sau tânăra, care vroia să ne pună pe drumuri, probabil fiindcă era geloasă. Noi am vorbit cu domnul profesor, care este la Piatra Neamţ şi ne-a spus că nu a fost plecat nicăieri. Ca de obicei însă, nimeni nu va fi pedepsit. Patru echipe erau gata să o ia pe munţi. Noroc că am avut intuiţie şi am verificat atent toată această alertă falsă", a spus Berbecar.

Serviciul Salvamont Bistriţa a fost alertat, vineri dimineaţa, în legătură cu dispariţia în Munţii Călimani a unui turist din Bucureşti, însă niciun salvator montan nu a plecat pe urmele lui, de teama unei alerte false, întrucât nimeni nu răspundea la numărul de telefon indicat.

Şeful Serviciului Salvamont Bistriţa, Marcel Berbecar, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că alerta a fost dată prin dispeceratul naţional care a anunţat, la rândul lui, salvamontiştii din judeţ.

"A sunat o persoană care a spus că un bărbat din Bucureşti a plecat în Munţii Călimani şi s-a rătăcit. A indicat un număr de telefon, dar nu răspunde nimeni la el, aşa că nu plecăm în căutarea nimănui până nu ştim exact pe unde s-a dus, care este destinaţia lui, identitatea. Am mai avut alerte care s-au dovedit false, iar acum nu mai putem risca să punem oamenii aiurea pe drumuri fiindcă e mare zăpada în munte", a declarat Berbecar.

Cele trei grupe de salvamontişti au aşteptat o confirmare din partea familiei sau a unor apropiaţi, care să indice exact destinaţia bărbatului despre care se spunea că s-a rătăcit.

Recent, salvamontiştii din Bistriţa-Năsăud au fost alertaţi în legătură cu dispariţia în munte a unor schiori de tură, însă după mai multe zile de căutări operaţiunile au fost sistate, alerta dovedindu-se a fi falsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici