Sânul stâng al top-modelului Kate Moss, sursă de inspiraţie pentru crearea unei cupe de şampanie

Top-modelul Kate Moss, în vârstă de 40 de ani, a acceptat să-şi "împrumute" sânul stâng pentru a fi creat un mulaj pentru o cupă de şampanie, care va apărea în ediţie limitată, informează leparisien.fr.

312 afișări
Imaginea articolului Sânul stâng al top-modelului Kate Moss, sursă de inspiraţie pentru crearea unei cupe de şampanie

Sânul stâng al top-modelului Kate Moss, sursă de inspiraţie pentru crearea unei cupe de şampanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea care va realiza mulajul ce va fi folosit pentru crearea unei cupe de şampanie în ediţie limitată este Jane McAdam Freud, descendentă a celebrului psihanalist Sigmund Freud.

Această cupă de şampanie, într-o formă unică, se va găsi doar în 30 de restaurante din Mayfair, un cartier celebru din Londra. Astfel, doar câţiva norocoşi vor avea ocazia să bea şampanie din sânul - de sticlă - al lui Kate Moss.

Cupa de şampanie va aduce un omagiu perioadei Art Déco, prin intermediul unei curbe foarte fine, care aminteşte de eleganţa unui piept bine proporţionat. În plus, pe piciorul cupei de şampanie va fi inscripţionat autograful top-modelului britanic.

De asemenea, această operă de artă este un omagiu adus istoriei Franţei. Astfel, se aminteşte de legenda, potrivit căreia s-ar fi creat un pahar după forma sânului reginei Maria Antoaneta, din care aceasta bea lapte, un simbol al fertilităţii. Utilizarea şampaniei în această cupă nu a fost verificată, însă o copie a obiectului se află la Muzeul Naţional de Ceramică din Sèvres.

Cupa de şampanie creată după sânul stâng al lui Kate Moss va costa 2.650 de euro.

Devenită celebră după ce a pozat într-o reclamă din anii '90 pentru Calvin Klein, alături de Mark Wahlberg, Kate Moss a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din toată lumea.

Kate Moss a ocupat locul al patrulea în topul Forbes al celor mai bine plătite modele din lume în anul 2012, cu venituri de 5,7 milioane de dolari.

În decembrie 2013, Kate Moss a fost recompensată cu Special Recognition Award, pentru cei 25 de ani de carieră, la gala British Fashion Awards, de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici