Sarkozy, "foarte afectat" de moartea lui Michael Jackson

Nicolas Sarkozy a mărturisit, vineri, că a fost foarte afectat când a aflat de decesul lui Michael Jackson, preşedintele francez considerând că starul american de "valoare universală" a avut o contribuţie foarte mare în muzică şi dans.

53 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, "foarte afectat" de moartea lui Michael Jackson

Sarkozy, "foarte afectat" de moartea lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am simţit o emoţie foarte puternică, în principal din cauză că este o filă din istorie care se întoarce, şi consider că este destul de bulversant să vezi imagini ale lui Michael Jackson tânăr, cu această figură copilăroasă, acest păr şi culoarea sa care nu s-au schimbat", a declarat Nicolas Sarkozy, aflat într-o deplasare în Guadeloupe.

"Este un om care a avut o contribuţie foarte mare în muzică şi dans. Voi păstra întotdeauna amintirea emoţiei când l-am văzut pentru prima dată dansând", a mai spus şeful statului francez.

"Este în acelaşi timp o manieră de a vedea în ce măsură muzica americană, actorii americani, cinematografia americansă sunt prezente în imaginarul compatrioţilor noştri (...) Sunt convins că persoanele din ţara noastră care îl iubeau, nu îl văd ca pe un străin, ci ca făcând parte din Panteonul lor (...)", a adăugat Nicolas Sarkozy.

Preşedintele Franţei a mai spus că admira "valoarea universală" a artistului american. "Îi admiram valoarea universală, capacitatea de a stârni emoţii la genuri de persoane atât de diferite, din lumea întreagă", a mai spus Sarkozy.

"Nu sunt un specialist dar asta (moartea lui Michael Jackson, nr.) m-a afectat, deoarece cred că am pierdut un personaj, care nu era unul comun, însă era extrem de talentat", a afirmat preşedintele Franţei.

El a refuzat să discute despre "numeroasele polemici" create în jurul starului american, care a fost acuzat de abuz sexual asupra unui minor (de care a fost achitat ulterior, nr.).

Michael Jackson a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată, însă, şi de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici