Scarlett Johansson a înregistrat o piesă cu Massive Attack

Actriţa americană Scarlett Johansson a înregistrat o piesă cu grupul Massive Attack, inclusă pe coloana sonoră a unui film mexican, ce a avut premiera la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

444 afișări
Imaginea articolului Scarlett Johansson a înregistrat o piesă cu Massive Attack

Scarlett Johansson a înregistrat o piesă cu Massive Attack (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această colaborare inedită este un cover al celebrei piese "Summertime" şi a fost inclusă pe coloana sonoră a lungmetrajului "Days of Grace", informează nme.com.

Filmul prezintă poveştile spuse de trei personaje, în timpul a trei ediţii ale Cupei Mondiale la fotbal.

Scarlett Johansson a înregistrat recent o altă piesă, intitulată "One Whole Hour", pentru documentarul despre autism "Wretchers & Jabberers".

În 2008, actriţa americană a înregistrat un album de coveruri după piese de Tom Waits, intitulat "Wherever I Lay My Head".

Ea a lansat în 2009 un al doilea material discografic, realizat în colaborare cu Pete Yorn, ce a avut titlul "Break Up".

Scarlett Johannson urmează să apară în filmul de acţiune cu supereroi "The Avengers", alături de Samuel L. Jackson şi Robert Downey Jr, care va avea premiera în 2012.

Actriţa Scarlett Johansson a devenit celebră odată cu rolul adolescentei din filmul "Îmblânzitorul de cai" (1998). S-a consacrat ulterior prin partituri precum cele din "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation", pentru care a câştigat premiul BAFTA, şi "Fata cu cercel de perlă", "Cântec de iubire", "Match Point", "Jurnalul unei dădace", "Vicky Cristina Barcelona" şi "Cealaltă moştenitoare Boleyn".

Muzica pe care o creează Massive Attack poate fi cel mai bine descrisă ca o îmbinare a muzicii funk cu dub, cu o pregnantă tentă a atitudinii ce a creat punk-ul la mijlocul anilor '70. Forţa deschizătoare de drumuri din spatele ascensiunii trip-hop-ului şi a muzicii electro ambientale, Massive Attack reprezintă una dintre cele mai inovatoare şi influente trupe ale generaţiei lor: sound-ul lor hipnotic - o fuziune senzuală şi cinematică de ritmuri hip-hop, electro, soul, dub şi sampling-uri bine alese - a dat tonul multor tendinţe, deschizînd drumul pentru artişti ca Portishead, U.N.K.L.E., Morcheeba şi Tricky. Massive Attack este renumită nu numai pentru muzica ei specială, ci şi pentru prestaţiile live. Combinaţia dintre muzica ei şi vizualurile United Visual Artists (colectiv de artişti printre ai cărui clienţi se regăsesc şi U2) reuşeşte să impresioneze întotdeauna un public dornic de experienţe de primă clasă.

În cei 20 de ani de carieră, trupa a lansat cinci albume de studio, două EP-uri, 16 single-uri, o compilaţie şi două coloane sonore, vândute în mai mult de 10 milioane de exemplare în toată lumea.

De-a lungul timpului, trupa a avut colaborări cu nume de marcă ale industriei muzicale, printre care Madonna, David Bowie, Tracey Thorn, Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), Sinead O'Connor, Damon Albarn (Blur), Horace Andy, Tricky, Shara Nelson, Neneh Cherry şi Martina Topley-Bird.

Trupa Massive Attack a concertat la Bucureşti în iunie 2010 şi în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici