Scenariştii americani vor instala pichete de grevă la Globurile de Aur

Scenariştii de film şi televiziune americani au anunţat că vor instala pichete de grevă la Globurile de Aur, pe 13 ianuarie, decizie care riscă să perturbe grav această prestigioasă ceremonie de premii organizată la Hollywood.

1 afișare
Imaginea articolului Scenariştii americani vor instala pichete de grevă la Globurile de Aur

Scenariştii americani vor instala pichete de grevă la Globurile de Aur

Sindicatul scenariştilor americani (WGA), ai cărui membri sunt în grevă de pe 5 noiembrie, au început negocierile cu compania organizatoare, "Dick Clark Productions", pentru a permite derularea normală a ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur.

Dar negocierile au eşuat, potrivit unui comunicat emis de filiala WGA pentru coasta vestică a Statelor Unite.

"Dick Clark Productions este îngrijorată din cauza grevei. Aşa cum s-a anunţat anterior, sindicatul scenariştilor va instala pichete de grevă la Globurile de Aur", se indică în text.

Scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood au intrat în grevă  pe 5 noiembrie, după ce negocierile cu Sindicatul producătorilor americani cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor au eşuat. Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor în ceea ce priveşte difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Aceştia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD şi extinderea tarifelor sindicale şi a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.

Decizia de a instala pichete de grevă la Globurile de Aur, decernate de Asociaţia jurnaliştilor străini la Hollywood (HFPA), riscă să afecteze grav această ceremonie, care oferă o avanpremieră la premiile Oscar, din februarie.

"WGA respectă mult HFPA, dar ne-am angajat într-o luptă crucială, care ne va proteja veniturile şi drepturile de autor pentru generaţiile următoare. Vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru ca negocierile să ajungă la o concluzie justă. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de comunitatea Hollywood-ului", spune sindicatul.

Mulţi profesionişti ai industriei, actori şi regizori, au indicat că nu vor participa la ceremonii pentru a nu trece peste pichetele de grevă. În plus, prezentatorii ceremoniei nu vor beneficia de replicile spirituale scrise de obicei de reprezentanţi ai WGA.

Regizorul canadian David Cronenberg, al cărui thriller "Eastern Promises"  a fost nominalizat la Globurile de Aur, a spus recent că "va fi foarte dificil" pentru el să treacă peste pichetele de grevă instalate de WGA, el fiind membru al acestui sindicat. "Toată lumea va avea aceeaşi problemă", a declarat acesta pentru publicaţia Variety.

"Nu voi trece niciodată peste un pichet de grevă" a spus actriţa Glenn Close, nominalizată şi ea la premiile Globul de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici