Scriitoarea de romane pentru copii Sue Townsend a murit la vârsta de 68 de ani

Sue Townsend, o scriitoare britanică de romane pentru copii, creatoarea personajului Adrian Mole, aflat în centrul mai multor cărţi care au fost apoi adaptate în seriale de televiziune, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunţat vineri fiul ei.

110 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea de romane pentru copii Sue Townsend a murit la vârsta de 68 de ani

Scriitoarea de romane pentru copii Sue Townsend a murit la vârsta de 68 de ani

Scriitoarea a murit în reşedinţa ei, după o boală cu o evoluţie fulgerătoare, a precizat fiul ei pentru BBC.

Sue Townsend a devenit celebră în 1982, după publicarea romanului "The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾". Această carte, care prezintă aventurile, visurile şi eşecurile unui adolescent, s-a vândut în aproape 2 milioane de exemplare. Urmat la scurt timp de o continuare, acest roman a devenit punctul de debut al unei serii de opt romane. Ultimul dintre acestea, "Adrian Mole: The Prostrate Years", a fost publicat în 2009.

Sue Townsend şi-a pierdut vederea în anii '80 după ce a fost diagnosticată cu diabet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici