Seria de documentare "Oraşele Lumii", de luni, pe TVR 2

TVR 2 lansează, luni, o serie de documentare intitulată "Oraşele Lumii", care va fi difuzată timp de şase luni, de luni până vineri, de la ora 18.30, şi care prezintă cele mai interesante 130 de oraşe de pe glob, informează postul de televiziune.

124 afișări

Seria de documentare se doreşte a fi o ocazie excelentă pentru publicul larg de a afla lucruri noi şi de a decide asupra unei destinaţii pentru concediul viitor sau, dacă din cauza crizei financiare acest lucru nu este posibil, de a călători cu mintea.

În primele două săptămâni, telespectatorii TVR 2 vor putea descoperi Viena, Veneţia, Istanbul, Roma şi Barcelona.

Ciclul de documentare debutează cu unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, în care istoria se îmbină nostalgic cu cultura, Viena, capitala de secole a unui măreţ imperiu. Arhitectura este poate cel mai bine exemplificată de Ringstrasse, bulevardul de peste patru kilometri care înconjoară centrul oraşului. Documentarul va prezenta cele mai frumoase încăperi dintre cele peste 1.700 ale palatului Schönbrunn, dar şi renumitele lui grădini şi alei. Din periplul prin Viena nu vor lipsi obiective importante, precum Catedrala Sf. Ştefan, clădirea Operei de Stat şi venerabilul hotel Sacher, care găzduieşte cea mai veche cafenea din Viena.

Cel de-al doilea episod al documentarului este realizat în Veneţia, oraş care cuprinde mai multe insule legate între ele de o multitudine de poduri, având ca străzi un sistem complicat de canale. Palatele care străjuiesc Grand Canal aduc mărturie nu doar despre puterea şi bogăţia celor care le-au ridicat şi locuit, dar şi despre măiestria arhitecturii gotice cu influenţe baroc. Trei secole de pace şi prosperitate au făcut din Veneţia un oraş de vis, plin de strălucie şi magie. Nenumărate palate şi canale, 120 de biserici şi 400 de poduri fac din Veneţia un loc unic în lume. Napoleon a descris Veneţia ca fiind "cel mai frumos oraş al Europei în care să îţi dai întâlnire".

În cel de-al treilea episod, documentarul "Oraşele lumii" prezintă oraşul supranumit Poarta de aur a Orientului, Istanbul. Oraşul a fost considerat odată centrul Lumii Vechi şi reprezintă în prezent nu doar secole întregi de istorie, ci şi o metropolă ce uneşte două continente.

Considerat un adevărat muzeu în aer liber, Roma Aeterna a fost şi rămâne unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume şi va prezentat în cel de-al patrulea episod al documentarului propus de TVR 2. Pornind din Piazza Navona, cu ale sale trei fântâni, se ajunge pe Via Appia Antica, până la palatul Del Quirinale, ridicat de Papa Gregor al XIII-lea, care este în prezent reşedinţa preşedintelui Italiei. După schimbarea Gardei la palat, periplul prin Roma continuă până în cea mai frumoasă piaţă din lume, Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

În cel de-al cincilea episod al seriei de documentare, telespectatorii TVR 2 vor putea afla mai multe despre Barcelona. Piaţetele intime ce unesc mici alei pietonale şi străduţe înguste oferă cele mai bune dovezi ale istoriei acestor locuri, cu influenţele popoarelor care au trecut pe aici. Bulevardul La Rambla nu doarme niciodată, fie zi sau noapte, fiind una dintre cele mai vizitate artere. Aici, în oraşul vechi, găseşti de toate: de la vânzători ambulanţi la lustragii, artişti de stradă sau pictori talentaţi. Din periplul prin Barcelona nu putea lipsi o tură prin faimosul parc Gűel, oglindă relevantă a magnificelor fantezii artistice semnate Antoni Gaudi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici